IndyCar

Indycar: VeeKay ook in 2021 bij Ed Carpenter Racing

Rinus van Kalmthout ofwel Rinus VeeKay zal ook in 2021 voor het team van Ed Carpenter Racing uitkomen. Vandaag bevestigde ECR dit. Het team van Ed Carpenter Racing heeft ook voor volgend jaar hoge verwachtingen van de kersverse Nederlandse rookie.

Rinus Pole
Hoge verwachtingen voor de toekomost bij VeeKay en Ed Carpenter Racing.


Tekst Willem J. Staat
Foto's PR

VeeKay ook in 2021 bij Ed Carpenter Racing
Ook in 2021 zal Rinus VeeKay als fulltime coureur deel uitmaken van het team van Ed Carpenter Racing.VeeKay: "Ik ben erg verheugd dat ik in 2021 bij het team van Ed Carpenter Racing terug kan komen. In vergelijking met het begin van het jaar voel ik mij een totaal andere rijder. Het team heeft met mij veel geduld hebben en heeft mij zoveel mogelijk kans gegeven Ik heb een grote groep mensen rondom mij heen en ik kan met deze fantastische steun nauwelijks tot volgend jaar wachten."

De kersverse rookie kwam vier jaar geleden naar de Verenigde Staten. De in Hoofddorp geboren Nederlander begon in 2009 op acht jarige leeftijd al in de kartsport. Met het vizier gericht op de Road to Indy eindigde VeeKay in 2017 als tweede in het US F2000 kampioenschap. De volgende stap was de 2018 Indy Prot Titel en tweede in de IndyLights in 2019.

Ed Carpenter volgde aandachtig zijn progressie twee jaar lang in het Road to Indy programma en selecteerde de rookie na twee succesvolle tests in 2019. Ed Carpenter: "De 2020 NTT Indycar serie is er één die we nooit zullen vergeten met alle uitdagingen vandien zoals limited tracktime en schemawijzigingen. En we hebben gezien dat Rinus direct vanaf het begin vooruitgang boekte. Het is duidelijk dat hij alle tools heeft om een winnaar op dit niveau te worden en wij kijken er naar uit om samen het podium te betreden."

Het eerste jaar van VeeKay in de NTT Indycarseries stond vol mijlpalen. Al in zijn tweede race op de Roadcourse van de Indianapolis Motor Speedway behaalde hij een Top 5 resultaat. Met een vierde startplek voor de Indy 500 was hij de beste teenager in de kwalificaties van de Indy 500 ooit. In de Fast Nine was hij de snelste Chevrolet coureur. Een week later behaalde hij op de WWT Raceway zijn beste ovalresultaat met een vierde plek. Bij zijn terugkeer voor de Harvest GP op de Indianapolis Motor Speedway pakte VeeKay de pole. Reed enkele ronden aan de leiding en behaalde zijn eerste podium. Overigens was VeeKay Chevrolet's eerste rookie sinds 1992.

Rinus VeeKay: "We hebben dit jaar geweldige resultaten en prestaties behaald. Als we volgend jaar weer op een normaal schema komen dan is er zeker meer mogelijk. Ik kijk er naar uit om mijn kennis te verdubbelen en geen rookie meer te zijn. Er komen voor mij nog een paar nieuw roadcourses bij. Ik zal er alles aandoen om er volgend jaar zo'n goed mogelijk seizoen van te maken.

Ik waardeer het vertrouwend at Ed Carpenter, Tony George en Stuart Reed in mij hebben en erin geloven van wat ik kan doen. Het is geen gemakkelijk beslissing om iemand fulltime in de auto te zetten en ik ben erg verheugd over de kans die ze mij hebben gegeven. Sonax, Autogeek, Direct Supply hebben mij het gehele seizoen alles gegeven maar ook ben ik blij met de steun vanuit mijn thuisland. Ik wil mijn persoonlijke sponsoren Jumbo, La Place, KNAF TeamNl en Basic Fit bedanken en ook mijn familie en iedereen die mij in Nederland toejuicht."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet