IndyCar

Indycar: Chip Ganassi Racing bevestigt Jimmie Johnson met Carvana sponsoring

Het team van Chip Ganassi bevestigde voorafgaande aan de kwalificaties in St. Petersburg officieel de komst van zevenvoudig NASCAR Cup kampioen Jimmie Johnson.

2020 Johnson

Tekst Willem J. Staat
Foto's CGR/Indycar

Chip Ganassi Racing bevestig Jimmie Johnson met Carvana sponsoring
Met steun van de grootste Amerikaanse online auto retailer Carvana neemt zevenvoudig NASCAR Cup kampioen in 2021 aan de NTT Indycarseries deel. Johnson behaalde tussen 2006 en 2015 vijf achtereenvolgende titels en behaalde maar liefst 83 overwinningen. Samen met Cale Yarborough staat hij op de eeuwige ranglijst als zesde genoteerd. Johnson komt in 2021 voor het team van Chip Ganassi op de roadcourses en stratencircuits uit. Ook bestaat er zelfs nog een mogelijkheid voor een part time NASCAR programma met Chip Ganassi of Hendrick Motorsports.

Ryan Keeton van Carvana: "In de NASCAR geschiedenis heeft Jimmie Johnson als één van de beste coureurs zijn sporen verdiend. Maar hij blijft zichzelf met een nieuwe uitdaging pushen. Hij rust niet maar legt de lat hoger en dit is een mentaliteit waarin wij ons heel goed kunnen vinden. Met het team van Chip Ganassi Racing kijken we uit naar deze uitdagende mentaliteit voor wat zeker een leuk en spannend seizoen gaat worden. Begin november zal Johnson zowel op Barber Motorsports Park als Laguna Seca testen.

Jimmie Johnson: "Carvana is een jong technisch, agressief bedrijf en is de perfecte partner voor de volgende uitdaging in mijn carriere. Als kind droomde ik er al van om in Indycar te racen. Als je van de ene kampioenschapsorganisatie naar de andere gaat(Chip Ganassi Racing) dan weet je dat er de middelen inclusief de geweldige mensen zullen zijn. Op vrienden zoals Scott Dixon en Dario Franchitti kan ik leunen en van hen leren. En dit maakt deze overgang des te beter."

Chip Ganassi: " Ik denk dat dit perfect bij onze organisatie past. Carvana is een zeer opwindend technologiebedrijf dat zichzelf blijft uitdagen om het beste uit zichzelf te halen. Net als wij waarderen ze innovatie en lijken we veel gemeen te hebben. Ik denk dat deze relatie echt kan groeien en succesvol kan zijn. U kent allemaal Jimmie Johnson en zijn prestaties. Een kampioen en een winnaar zal voor onze organisatie van grote waarde zijn. Ik denk dat we van hem en zijn aanpak net zoveel zullen leren als hij over het Indycar racen zal doen. Dit zal het team alleen maar in een positieve richting bewegen."

Als pionier op het gebied van het online verkopen van auto's creëerde Carvana een gemakkelijke transparante manier voor consumenten om hun volgende auto te kopen. Binnen vijf minuten beschikken zij over de mogelijkheid om 20.000 auto's te kopen, te financieren en een touchless levering te plannen. En dit allemaal comfortabel binnen vijf minuten veilig en comfortabel vanuit huis.

2020  Johnson2

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet