V8 Supercars

V8 Supercars: Geen steun meer voor DJR van Team Penske. McLaughlin naar Indycar

DJR maakte bekend dat het team volgend jaar naar de Supercars terugkeert maar zonder de steun van Roger Penske. Het team zal ook volgend jaar met twee Mustangs aan het Repco Supercars kampioenschap deelnemen.


2016 Roger Penske Klap voor Dick Johnson. De steun van Roger Penske valt voor de toekomst weg.

Tekst Willem J. Staat
Foto's archief autosport.nl

Geen steun meer voor DJR van Team Penske. McLaughlin naar Indycar
In 2015 bundelde het team van Dick Johnson haar krachten met die van Team Penske en DJR Team Penske produceerde maar liefst 56 overwinningen, 62 poles, drie teamkampioenschappen en driemaal het rijderskampioenschap met Scott McLaughlin in de laatste zes jaar. Penske Racing neemt afscheid van DJR dat ook in de toekomst zonder deze steun doorgaat. Dick Johnson Racing gaat door op het momentum en het succes dat men in de afgelopen periode heeft opgebouwd en kijkt met vertrouwen naar de toekomst.

Dick Johnson: "Als we de bladzijde van het volgende hoofdstuk openen kijken we er naar uit wat er in de toekomst voor ons open ligt. Het was een grote eer om de laatste zes seizoenen als partner van Team Penske te fungeren maar we begrijpen de uitdagingen waar iedereen naar aanleiding van de COVID-19 pandemie voor staat. Wij zijn daarom ook erg verheugd dat we onze partnership met rijders en teamkampioenschappen hebben kunnen afsluiten.

2016 Coulthard
Het begin met de Ford Falcon.


Wij willen Scott McLaughlin bedanken voor zijn professionalisme zowel op als naast de baan. Het is een bijzonder talent die volgend jaar als co-rijder van de Bathurst 1000 van ons team deel zal uitmaken. Wij weten dat Scott McLaughlin zich bij Team Penske voor de toekomst in een fantastische positie bevind en wij wensen hem alle succes in zijn Indycar carrière.Bij DJR ziet de toekomst er ook heel rooskleurig uit. We beschikken over echt geweldige mensen binnen ons team, dezelfde die de kracht waren achter de overwinningen en kampioenschappen die we de afgelopen zes seizoenen hebben gewonnen. We hebben ook een fantastische groep toegewijde groep partners die voor 2021 en daarna bij ons blijven en enkele van de meest gepassioneerde en loyale fans in de autosport. Met deze ondersteuning zijn we klaar om ons succes met het Shell V Power team verder op te bouwen."

2017 Teamkampioenschap
Met de steun van Roger Penske groeide DJR Racing tot één van de meest succesvolle teams dat de macht Triple Eight overnam.

Reeds eerder dit seizoen bestonden er al geruchten dat Roger Penske zijn steun aan Supercar legende Dick Johnson voor 2021 zou beperken of zich uit deze tak van de autosport terugtrekken. Voordat Roger Penske eind 2014 bij DJR Racing aan boord kwam bevond het team zich overigens op de rand van de afgrond....... Met de komst van Scott McLaughlin en de steun van Roger Penske liet het team de afgelopen jaren zien waartoe het in staat was.

2019 Start Adelaide
Met de komst van de Mustang verhoogde men bij Team Penske duidelijk de level in de Supercars.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet