VLN

Div: Duncan Huisman en Tom Coronel met Viper in VLN-race

vln_viper_coronel
Tom Coronel in actie met de Zakspeed-Viper op de Nürburgring.

Tom Coronel en Duncan Huisman hebben afgelopen zaterdag met een Viper van het Zakspeed-Team deelgenomen aan de tweede race van de (let op:) BFGoodrich Langstreckenmeisterschaft Nürburgring, kortweg VLN. "Ik kreeg op donderdagavond een telefoontje van teambaas Peter Zakowski of ik wilde rijden. Nou, dat wilde ik natuurlijk wel, dus ik heb mijn tas ingepakt en ben naar de Nürburgring vertrokken", meldt Tom Coronel.

Tekst: René de Boer
Foto: VLN

Op vrijdag kon hij in de kwalificatie twee ronden met de Viper op de Nordschleife rijden, op zaterdag volgden kwalificatie en de wedstrijd, waarin het Nederlandse duo zelfs een tijdlang op de derde plaats reed.
Huisman en Coronel zagen uiteindelijk de finish van de vier-uursrace niet: "We hebben ons vanwege technische redenen teruggetrokken om te voorkomen dat er iets stuk zou gaan. De motor liep niet helemaal zuiver meer en we wilden geen risico nemen. Bovendien was het toch maar een testrace", aldus Coronel.
Of er na de deelname aan het "32. Int. DMV-4-Stunden-Rennen" van afgelopen zaterdag ook deelname aan de beroemde 24-uursrace op de Nürburgring volgt, kan Coronel nog niet zeggen. "Ik zou het wel super vinden en ook Peter Zakowski heeft al laten doorschemeren dat hij dat zou willen, maar zeker is het nog niet. Het was wel fantastisch om hier met die Viper tussen de 200 andere auto's door te rijden." De race werd gewonnen door het trio Dirk Adorf, Marc Basseng en Marc Hennerici met een Porsche 911 GT3 RSR van Land Motorsport.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet