NASCAR

NASCAR: Schorsing Kyle Larson opgeheven. Chase Briscoe naar Stewart Haas Racing

Per 1 januari 2021 wordt de schorsing van Kyle Larson door de NASCAR-organisatie opgeheven. Tijdens een virtuele videogame gebruikte Larson het N-woord wat door NASCAR, Chevrolet en Ganassi Racing niet in dank werd afgenomen. De NASCAR-ster werd per direct geschorst en zijn broodheren verbraken direct alle contacten en contracten.

2020 Larson
Kyle Larson keert mogelijkerwijs weer terug in de NASCAR MEN's Cup. Verschillende teams toonden afgelopen weken al hun belangstelling.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

Schorsing Kyle Larson opgeheven. Chase Briscoe naar Stewart Haas Racing
Door het gebruiken van het N-woord tijdens een eSports Game ging Kyle Larson de afgelopen maanden diep door het stof. De Amerikaan die zelf Japanse roots in zijn aderen heeft werd door NASCAR geschorst en verloor een groot deel van zijn inkomen. Rondtrekkend door de States verdiende Larson zijn geld met allerlei Dirt-wedstrijden.

De afgelopen zes maanden had Larson "verschillende vrijwillige maatregelen genomen om zichzelf beter te onderwijzen, zodat hij zijn platform kan gebruiken om de kloof in ons land beter te overbruggen" aldus een statement van NASCAR gisteren.

Via zijn website bood Larson zijn excuses aan en schreef in begin oktober over de ervaring en lessen die hij geleerd had en dat zijn ontslag terecht was geweest. "Het werk dat ik de afgelopen maanden heb gedaan, heeft een grote impact op mij gehad. Ik zal deze kans optimaal benutten en kijk naar de toekomst uit" aldus een statement van Larson. Voor Larson die N.B. van interraciale afkomst is was het een gevoelige zaak. Zijn grootouders werden in WWII in een interneringskamp vastgehouden

"Mijn ouders zijn een interraciaal stel dat afkeurende blikken kreeg en zich ongemakkelijk voelde omdat ze samen waren. En plotseling werd hun gevraagd waarom hun 27-jarige Aziatisch-Amerikaanse zoon iets racistisch zei. grootouders werden tijdens de Tweede Wereldoorlog vastgehouden in een interneringskamp. Er is absoluut geen excuus voor mijn onwetendheid." verklaarde Larson.

2020 Briscoe
Chase Briscoe krijgt een mooie kans bij Stewart Haas Racing.

Chase Briscoe
Of Chase Briscoe dit jaar nu wel of niet de Xfinity-titel wint of niet, hij is in ieder geval verzekerd van een zitje bij Stewart Haas Racing voor volgend seizoen. Het vertrek van Clint Bowyer naar Fox Sports vergemakkelijkte voor Briscoe de weg aanzienlijk. Dit jaar behaalde Briscoe in de Xfinity-series maar liefst negen overwinningen. In totaal kwam Briscoe drie jaar in de Xfinity-feeder series uit. In totaal behaalde hij elf overwinningen, 30 Top 5 resultaten en 50 Top 10 resultaten gedurende deze periode.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet