Diversen

Div: Esmee Kosterman en Maya Weug door naar volgende ronde FIA Girls on Track-Rising Stars

201016 FIA Girls

De Nederlandse Esmee Kosterman en de Nederlands-Belgische Maya Weug behoren tot de acht rijdsters die zijn geselecteerd voor de volgende ronde van het FIA Girls on Track – Rising Stars-programma. Tijdens het driedaagse trainingskamp op Circuit Paul Ricard, waar ze een intensieve training door de Winfield Racing School doorliepen, lieten ze voldoende kwaliteiten zien om door te mogen naar de volgende stap, waarbij de nadruk verschuift van karts naar Formule 4-auto's.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: FIA

"Mijn gelukwensen aan de rijdsters die al tot hier gekomen zijn. Dat op zich is al een prestatie en daar kunnen ze trots op zijn", zei Michèle Mouton, voorzitter van de FIA Women in Motorsport Commission. "Het was interessant om de afgelopen dagen hun progressie te zien en te zien hoeveel kennis en adviezen ze van de coaches opzogen. Voor de acht geselecteerde rijdsters die nu doorgaan naar het tweede trainingskamp ben ik er zeker van dat ze nu de druk gaan voelen, maar dat hoort er voor een complete sportman of -vrouw ook bij. Ik ben ook benieuwd om te zien hoe ze over een paar weken de overstap van karts naar formulewagens maken."

Naast Esmee Kosterman en Maya Weug gaan ook de twee Braziliaanse rijdsters Julia Ayoub en Antonella Bassani, de Britse Jessica Edgar, de Zwitserse Toni Naudé, de Japanse Juju Noda – dochter van oud-Formule 1-coureur Hideki Noda – en de Française Doriane Pin door naar de volgende ronde. Het volgende trainingskamp vindt van 2 tot en met 4 november plaats, wederom op Circuit Paul Ricard.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet