V8 Supercars

V8 Supercars: Supercars bevestigt komst Camaro voor nieuwe Gen 3 reglement

Aan de vooravond van de Bathurst 1000 maakte de Supercars-organisatie bekend dat het lang verwachte Gen3 reglement van kracht wordt. De Mustang krijgt tegenstand van de Camaro ZL1. Het betekent dat naast de DTM toerwagens ook de echte Supercar-toerwagens van de circuits verdwijnen. Een overkill van GT-georiënteerde kampioenschappen schijnt de norm tegenwoordig te zijn.


2020 ZL1
De toekomst van de V8 Supercars is GT-achtig

Tekst Willem Staat
Foto's PR

Supercars bevestigt komst Camaro voor nieuwe Gen 3 reglement
Het nieuwe Gen3 reglement wordt eigenlijk gezien als een evolutie van het "bestaande platform" Auto's die overeenkomsten komen met een tegenhangers op de weg waarvan de auto 100 mm lager is en 100mm breder. Het Gen3 concept biedt de fabrikanten een breder scala aan silhouetten. De Supercars-organisatie hoopt daarmee een platform voor meerdere fabrikanten te bieden.

In het nieuwe Supercar reglement is opgenomen dat de deuren, de motorkap en de ramen over dezelfde afmetingen als het standaardproduct moet beschikken. Wel wordt het chassis lichter en veiliger.

2020 Mustang
Met de Mustang sloop het GT-concept binnen.

Met het Gen3 ontwerp behoudt dankzij de frontsplitter het uiterlijk van de huidige generatie Supercars maar men streeft naar een kostenverlaging van ruim 30/40 procent. Sean Seamer van de Supercars-organisatie noemde het nieuwe Gen3 reglement een mijlpaal voor zijn categorie. Het V8 formaat blijft behouden maar ook staat de organisatie open voor hybride versies.

Volgens Seamer lijken ze meer op de straatauto's waarop ze zijn gebaseerd. Ook bevestigde Seamer dat de auto's over veel minder downforce zullen beschikken waardoor het racen naar verwachting nog spectaculairder wordt......

De huidige vierdeurs versies waren kennelijk niet spectaculair genoeg? Op de BTCC, TCR en de Argentijnse Super TC 2000 na zijn 's werelds meest succesvolle toerwagenkampioenschappen(DTM en de V8 Supercars)ten koste van GT concepten ten onder gegaan......
  2020 ZL1 2
Tja geen echte toerwagen maar een eigenlijk een GT.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet