Sportscars

Sportscars: Ook Job van Uitert naar 'Motul Petit Le Mans'

201013 Uitert portret
Job van Uitert maakt komend weekeinde zijn Amerikaanse racedebuut

Dat Job van Uitert het meer dan uitstekend doet in de prototypes is ook in de Verenigde Staten niet onopgemerkt gebleven. Komend weekeinde komt Van Uitert in actie met de Oreca-LMP2 van Starworks Motorsport tijdens de tien-uursklassieker 'Motul Petit Le Mans' op Michelin Raceway Road Atlanta. Van Uitert deelt bij het team van Peter Baron, waarvoor eerder Renger van der Zande reed, de auto met John Farano en de Deen Mikkel Jensen. Het wordt voor Van Uitert zijn eerste wedstrijd in de VS, waarmee hij naast Van der Zande en Nicky Catsburg het aantal Nederlandse deelnemers in de race op drie brengt.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: PR

Van Uitert werd afgelopen zaterdag 22 jaar oud, maar veel tijd om verjaardag te vieren is er voor hem niet, want direct na zijn optreden tijdens de vier-uursrace van de European Le Mans Series op Monza, waar hij samen met zijn teamgenoten Will Owen en Alex Brundle als tweede eindigde en daarmee de 1-2 voor United Autosprts completeerde, vertrok hij naar de VS voor zijn première in het IMSA WeatherTech SportsCar Championship.

De Oreca 07-LMP2 heeft voor Van Uitert inmiddels natuurlijk geen geheimen meer en dat hij er hard mee kan gaan, toonde hij ook wel aan door vorige maand tijdens de 24 Uur van Le Mans bovenaan te eindigden in de vergelijking van de 20 snelste rondetijden van iedere rijder in de LMP2-klasse. Daarbij bleef Van Uitert als enige onder de 3:30 minuten. "Van Monza direct naar Road Atlanta: het is snel schakelen, maar dat is in orde. Je mag tenslotte niet klagen wanneer je de vraag krijgt om Petit Le Mans te rijden. Ik kan Starworks Motorsport en in het bijzonder John Farano niet genoeg danken voor deze gelegenheid!"

De Canadees Farano is voor Van Uitert geen onbekende, want samen met Rob Garofall wonnen de twee in 2018 de LMP3-titel in de European Le Mans Series. "Ik ben blij om weer met Job te rijden", zegt ook Farano. "Destijds kwam hij net uit de formulewagens, maar voelde zich in de sportwagens als een vis in het water. Ik ben ervan overtuigd dat we met hem en Mikkel Jensen de ideale bezetting hebben om tijdens Petit Le Mans mee te strijden om de overwinning in de LMP2-klasse."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet