Ford Fiesta Sprint Cup

Ford Fiesta Sprint Cup: Colin Caresani wint tweede race na touché met Rik Koen

EDFO-20201011-Voorjaarsraces Zandvoort-6D6A6056

Colin Caresani mag de tweede race vanaf poleposition aanvangen. Naast de Bas Koeten Racing coureur de snelle Belg Milan De Laet van EJ Automotive. De Pool Nikodem Wierzbicki start vanaf de derde positie en wordt gevolgd door Nathan Vanspringel, die iets te vroeg beweegt bij de start. Het is glibberen en glijden op de kletsnatte baan.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR

EDFO-20201011-Voorjaarsraces Zandvoort- S4A6201

EDFO-20201011-Voorjaarsraces Zandvoort- S4A6224


Tot aan de Gerlachbocht gaat alles goed. Daar spint Dante Rappange van de baan de grindbak in. Ook Alexander Borgmans houdt hem niet op het asfalt en komt vast te staan in het grind van het Scheivlak.

  EDFO-20201011-Voorjaarsraces Zandvoort-6D6A6233

Tijd voor de safetycar om wat rust te brengen in het veld. De interventie is van korte duur en de dames en heren worden weer op pad gestuurd. De herstart is echter 'under investigation' omdat er al inhaalacties zijn voor de streep. Het zijn de twee landgenoten Colin Caresani en eeuwige rivaal Rik Koen die op kop rijden voor de Pool Wierzbicki, die echter verschalkt wordt door de Belg Milan De Laet, die zich lekker voelt op het natte asfalt.

  EDFO-20201011-Voorjaarsraces Zandvoort- S4A6258

Laurens de Wit komt naar voren en pakt de vierde plaats ten koste van de Pool. Kenny Herremans ligt daarachter op de zesde plaats voor zijn landgenoot Tomas De Backer. De Wit maakt een foutje, gaat door de grindbak van de Mastersbocht en verliest een aantal plaatsen.

Philippe Huart gaat eraf in bocht 9 en komt niet eigenhandig uit het grind. Voor de tweede maal komt de safetycar de baan op.

  EDFO-20201011-Voorjaarsraces Zandvoort-6D6A6135

Na de herstart strijden Caresani en Koen verder om de koppositie. Beide coureurs nemen afstand van derde rijder Milan De Laet, die achterna wordt gezeten door Kenny Herremans, Tomas De Backer en Jules Grouwels. Tomas De Backer schiet van de baan en verliest een aantal plaatsen. Ruben Valckenaere en de terug knokkende Laurens de Wit profiteren hiervan.

In zijn jacht op koploper raken de beide kemphanen Caresani en Koen elkaar in de Hans Ernstbocht. Rik Koen verliest daardoor een flink aantal plaatsen. Dit incident wordt door de wedstrijdleiding onderzocht. Het is net als in de eerste race tijd voor de safetycar. Maxime De Witte vliegt uit bocht in bocht 9 en gaat over de kop. De rijder is gelukkig ongedeerd.

  EDFO-20201011-Voorjaarsraces Zandvoort-6D6A6198

De wedstrijd eindigt net als de eerste race achter de safetycar. Colin Caresani wint voor Milan De Laet en Kenny Herremans. Jules Grouwels eindigt als vierde voor Ruben Valckenaere en Laurens de Wit. Tomas De Bacher, Nikodem Wierzbicki, Dylan Derdaele en debutante Daniëlle Geel maken de top tien vol.

  EDFO-20201011-Voorjaarsraces Zandvoort- S4A6351  
Uitslag race 2

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet