NASCAR

NASCAR: Sensationele onthulling in Octane Magazine. Firma Hezeberg werkt aan ontwikeling NASCAR-motor!

Hoewel er op de achtergrond de nodige geruchten waren werd het in de laatste uitgave van Octane Magazine offcieel bevestigd. De firma Hezeberg, eigendom van Toine Hezemans en Ernst Berg werkt aan de ontwikkeling van een NASCAR V8 motor.

2020 Hezemans
Loris Hezemans in 2022 definitief met eigen motoren naar de USA?

Tekst en Foto Willem J. Staat

Sensationele onthulling in Octane Magazine. Firma Hezeberg werkt aan ontwikkeling NASCAR motor!
In een interview met Ton Roks van Octana Magazine onthult Toine's zakenpartner Ernst Berg dat er aan een V8 NASCAR-motor gewerkt wordt. In ontwikkeling met Carly Motors, APP(dat ook verantwoordelijk is voor de Callaway Corvette motoren) en Norbert Kreyer, die bij de ontwikkeling van de V10 Toyota F1 motoren betrokken was wordt er momenteel aan een uitgebreid testprogramma gewerkt. Inmiddels beschikt de firma over een Toyota- en een GM-motor die van een McLaren injectie voorzien zijn en momenteel aan een uitgebreid meetproces onderworpen worden verklaarde Berg in het interview.

Bij de firma Hezeberg is dit programma opgezet om Loris Hezemans in een definitieve overstap naar de NASCAR wereld te ondersteunen. Vanwege Corona gaat het nieuwe NASCAR-reglement pas in 2022 in, wat vanwege het tijdsruim vele ontwikkelingsprogramma's ten goede komt.....
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet