Sportscars

Sportscars: ELMS presenteert voorlopige kalender voor 2021

2021 ELMS kalender

De European Le Mans Series heeft in Monza de voorlopige kalender voor 2021 gepresenteerd. Er staan volgend jaar tussen april en oktober zes wedstrijden op het programma voor de LMP en GT teams.

Tekst: Marcel ten Caat (Twitter: @marceltencaat)
Foto: PR

Na het nodige geschuif dit jaar vanwege het coronavirus gokt de organisatie van de European Le Mans Series op een regulier seizoen in 2021, dat medio april van start gaat met een tweedaagse test op het circuit van Barcelona.

Op 18 april, enkele dagen na de test, wordt in Spanje ook de openingsrace van het seizoen verreden. Daarna gaat het via de Red Bull Ring, Monza, Paul Ricard en Spa-Francorchamps naar de seizoensfinale op het circuit van Portimao (24 oktober).Opvallende afwezige is het circuit van Silverstone. Dit jaar werd de race in het Verenigd Koninkrijk geschrapt als gevolg van het coronavirus en komend seizoen neemt de Oostenrijkse Red Bull Ring de plaats in van het Britse circuit. Het lijkt de zoveelste tegenslag voor Silverstone, dat eerder ook al werd gepasseerd door het FIA World Endurance Championship, GT Open en voorlopig ook niet op de kalender van de GT World Challenge Europe is te vinden.

Kalender European Le Mans Series 2021
17-18 april - Barcelona
15-16 mei - Red Bull Ring
10-11 juli - Monza
28-29 augustus - Paul Ricard
18-19 september - Spa-Francorchamps
23-24 oktober - Portimao
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet