Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Advertorials

Advertorial: Jan Lammers - De Biografie van een leven met 300 km/u

JAN-LAMMERS---De-biografie-van-een-leven-met-300-kmu

Op 28 november verschijnt de langverwachte biografie van autocoureur Jan Lammers. Het omvangrijke boek (hardcover, afmeting 30x25cm) telt 400 pagina's, honderden veelal nooit eerder gepubliceerde foto's en ruim 85.000 woorden, en weegt bijna 2,5 kilogram.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto: PR

Samen met Jan hebben de makers Mark Koense en Erik Verkaaik jarenlang met veel plezier gewerkt aan de totstandkoming van de biografie van één van de meest succesvolle en veelzijdige Nederlands autocoureurs ooit. Mark en Erik waren eerder verantwoordelijk voor o.a. de boeken Grand Prix Zandvoort en Gijs van Lennep, twee bestsellers in het autosportgenre.

Winnen, verliezen, succes, fouten, geld, relaties - alles komt aan bod in deze definitieve biografie van een uniek raceleven. Op altijd openhartige, vaak relativerende en soms hilarische wijze, vertelt Jan over zijn ongeëvenaarde, 45-jarige loopbaan in de autosport. Zijn jeugdjaren in Zandvoort, zijn opmars als wonderkind naar de wereldtop, zijn soms desperate avonturen in de Formule 1, het grote succes met Jaguar en de financiële veldslagen als teambaas - alle 45 jaren zijn op fraaie wijze gebundeld in woord en beeld. Van Zandvoort tot Suzuka, van Kyalami tot Indianapolis en van Monaco tot Le Mans. Ontelbare foto's, inclusief uit Jans eigen archief, completeren het bijzondere boekwerk.

Jan: "Ik heb gelachen en gehuild tijdens het maken van dit boek. Met behulp van mijn geheugen en herinneringen, oude interviews en raceverslagen en verhalen van vrienden en collega's, hebben we een mooie reconstructie van mijn racecarrière weten te bundelen. Ik had in mijn wildste fantasieën nooit kunnen denken dat je zoveel in één mensenleven kunt meemaken."

Jan Lammers debuteerde als 16-jarige zonder rijbewijs in de autosport en werd meteen Nederlands kampioen. Hij racete in de Formule 1, won vele titels en fameuze races als de 24 uur van Le Mans en Daytona. Met meer dan 650 races in vrijwel alle raceklassen achter zijn naam, geldt Jan als één van de meest veelzijdige coureurs uit de autosporthistorie.

Mark Koense werkte in de Formule 1 voordat hij in 1999 samen met Jan Lammers het team Racing for Holland oprichtte. Naast uitgever en hoofdredacteur van RTL GP Magazine, is Mark tegenwoordig presentator van het gelijknamige TV-programma, producent van diverse documentaires, auteur van diverse boeken en nog altijd op vele fronten actief in de racerij, waaronder als teammanager van Racing Team Nederland.

Erik Verkaaik schrijft als autosportkenner al bijna 10 jaar voor RTL GP Magazine en was samen met Mark Koense auteur van o.a. de boeken Grand Prix Zandvoort en Gijs van Lennep.

De pre-order campagne van Jan Lammers - De Biografie van een leven met 300 km/u is reeds gestart: wie nu het boek reserveert, krijgt op zaterdag 28 november a.s. in Zandvoort een door Jan gesigneerd exemplaar persoonlijk uitgereikt. De prijs van deze gesigneerde uitvoering bedraagt € 59,-. Vanaf 28 november is de reguliere uitgave van het boek te koop voor € 65,- via de webshop van www.rtlgp-magazine.nl en in speciaalzaken.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet