VLN

VLN: Team BMW Bank boekt derde DNLS overwinning dit seizoen

Gisteravond vond de voorlaatste wedstrijd van de digitale Nürburgring Endurance series plaats. Na 23 spannende ronden ging de Team BMW Bank #107 als eerste over de digitale finish.


2020  Winnende BMW
Het team van BMW Bank op weg naar een virtuele overwinning op de Nordschleife.

Tekst: Willem J. Staat
Foto's: VCO

Team BMW Bank boekt derde DNLS overwinning dit seizoen
De combinatie Nils Koch/Kay Kaschube van BS+Competition behaalde gisteren de derde seizoensoverwinning en maakt tevens aanspraak op de titel. De Audi R8 LMS van MAHLE Racing Team van de Williams Esports-coureurs Alex Arana en Sammi Matti Trogen eindigde als tweede en voert het digitale kampioenschap aan. Op de derde plek eindigde de Mercedes AMG GT3 van MANN-FILTER Team HTP-Winward eindigde als derde.Ook in de Cup2, SP10, en SP3T klasse was er veel spannede actie te zien. Het SIM RC Team behaalde twee klasse-overwinningen.

Simon Grossmann en Claudius Wied won de CUP2 klasse in hun Porsche 911 GT3 Cup. Hun teamgenoten Felix Luding en Jürgen Frank eindigden met hun Audi RS3 LMS als eerste in de SP3 T klasseIn de SP10 klasse is de strijd overigens al beslist. Hier behaalden Carl E. Jansson en Sindre Setsaas hun zesde achtereenvolgende overwinning in de Porsche 718 Cayman GT4


2020 No2 P2 Voor Audi
.
Commentaren
Kay Kaschube (TEAM BMW BANK): "Tegen erg zware concurrentie was dit een fantastische wedstrijd. Voor ons was het duidelijk een fenomenaal resultaat. Dat de wedstrijd slechts 23 ronden duurde kwam niet echt als een verrassing voor ons. De vorige keer maakten we een fouten en hadden we voor één ronde teveel extra brandstof. Ditmaal waren we zelfs sneller. Volgens de calculatie van Nils zou er nog een extra ronde komen. Het was close. Maar we dagen ze in de finale uit voor de titel.

Nils Koch (Team BMW BANK): Ik verheugd om opnieuw gewonnen te hebben nadat we er de laatste maal naast zaten. De wedstrijd verliep volgens plan. Het doel was om samen met mijn teamgenoot Laurin Heinrich om van de rest van het veld afstand te nemen. Maar vanweg de competitiviteit in de series waren we niet in staat om een gat te slaan. Kay verrichtte superwerk in de tweede en derde stint en paste onze strategie aan het einde uitstekend toe. Ik moest de eerste plek zien te behouden. Geen gemakkelijke taak omdat onze auto aan het einde minder werd terwijl de Audi steeds meer tijd goed maakte. Ik wist de overwinning echter veilig te stellen.

Simon Grossmann (Sim RC Cup 2 winnaar): "Met onze pole legde we in de kwalificatie de basis. Bij de start verloren we op koude banden kortstondig de leiding. Ondanks een fout losten we bij de start kortstondig de leiding. Een goede stratie betekende dat we tot aan de finish onze leiding wisten te verdedigen."

derde plek
Derde plek voor de MANN-Filter Mercedes AMG GT3

Carl E. Jansson (CoRE SIM Racing SP10): "Prachtig dat we vandaag een rustige wedstrijd hadden. We hebben de titel binnen en kijken nu naar de laatste wedstrijd uit."Sindre Setsaas(CoRe SIM Racing SP10): Het ging voor ons goed vandaag. Zeker vanwege de performance die Carl leverde. Het was in het begin niet gemakkelijk om van de Heusinkauto in het begin afstand te nemen. Toen die auto uitviel hoefden we alleen maar aan te komen."

Jürgen Frank (SimRace winnaar SP3T): Opgelucht dat we vandaag onze derde overwinning konden behalen. Met dank aan de engineers die correct het aantal rondes juist calculeerden. Dit betekende dat we één stop minder konden maken. Naar de grote finale over drie weken kijk ik werkelijk uit. Wie er ook wint het gaat spanned worden de komende weken."

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet