Supercar Challenge

Supercar Challenge: Herfstige voorjaarsraces op Circuit Zandvoort

 S4A1590-2

De V-Max Voorjaarsraces zijn het voorlaatste evenement voor de coureurs in de Supercar Challenge. De naam is natuurlijk ontleend aan het evenement dat eerder dit jaar zou plaatsvinden, maar dat om duidelijke redenen geen doorgang kon vinden. De rijders en teams bereiden zich voor op de titelstrijd die nu steeds heviger wordt, in alle divisies zijn er namelijk nog steeds meerdere kanshebbers.

Tekst en foto's: PR

 S4A1836


GT divisie

John de Wilde en Huub van Eijndhoven zijn bij de GT's de meest constante rijders. Beide Porsche-coureurs hebben inmiddels een niet meer in te halen voorsprong genomen op nummer drie Hein Koopman, wat logisch is omdat hij de eerste twee races niet meedeed. De Wilde moet een voorsprong van zeven punten verdedigen op Van Eijndhoven. Bob Herber is er op Zandvoort ook weer bij in zijn indrukwekkende Lamborghini Super Trofeo.

borst-v-riet

Supersport 1
Met één overwinning uit zes races is Febo Racing dit seizoen minder dominant dan voorgaande jaren. Toch staan Dennis de Borst en zijn teamgenoot Lorenzo van Riet wederom bovenaan in het klassement, met een kleine voorsprong van zes punten op een drietal concurrenten. Rene Steenmetz, Bart Arendsen en equipe Gräper-Zumbrink weten dat ze nu de kans op de titel hebben. Zij zullen er dan ook op gebrand zijn om komend weekend toe te slaan om de leiding in het klassement te pakken, want de kampioen 2020 zal zeker uit één van deze vier gaan komen.

EDFO-20200926-Gamma Racing Day- MGL3524

Supersport 2
Berry van Elk toonde bij het eerste optreden van de BMW M2 tijdens de Gamma Racing Day het potentieel van de nieuwe racer met twee overwinningen. Henk Tappel en Harold Wisselink hadden pech in de tweede race, maar zullen Van Elk op Circuit Zandvoort graag het vuur na aan de schenen leggen. Dat geldt ook voor Serge Huffmeijer, die zijn SEAT Leon Cupra naar de overwinning in Supersport 2 hoopt te rijden.

20190602 RL2 3376

Sport divisie
Vaste Sport deelnemers Chris Voet en Bart van den Broeck kregen het op TT Circuit Assen flink aan de stok met een heel arsenaal aan Zilhouettes. Jammer genoeg voor de sympathieke Belgen betekende één van die confrontaties een uitvalbeurt, waardoor zij kostbare punten verloren in de titelstrijd. Ook op Zandvoort zullen zij de strijd aan moeten gaan met enkele Zilhouettes, waaronder die van de leider in het Sport klassement Mark Wieringa en vader en zoon Blaak. Danny Wagtmans is nog altijd op jacht naar zijn eerste zege in deze klasse, wellicht tijdens de Voorjaarsraces?

EDFO-20200926-Gamma Racing Day- MGL3869

GT&Prototypes
Alain Berg en Alex Cascatãu domineren het kampioenschap bij de GT&Prototypes. Toch konden zij in de laatste race op Assen Tim Joosen, die net als zij in een Norma M20FC rijdt, niet van de overwinning afhouden. Joosen is er tijdens de Voorjaarsraces in verband met andere verplichtingen niet bij, dus is de kans groot dat Berg en Cascatãu zich dit seizoen als eerste in de Supercar Challenge tot kampioen mogen kronen. Max Aschoff kon in zijn Ginetta Nissan G58 eerder niet winnen van de Norma, is dat op Zandvoort wel het geval?

strijd-ss1

Tijdschema Supercar Challenge Voorjaarsraces Circuit Zandvoort


Zaterdag 10 oktober
12:15-12:35 Qualifying GT divisies - 20 minuten
12:40-13:00 Qualifying Sport divisies - 20 minuten
15:30-16:35 Race 1 - 60 minuten + 1 ronde

Zondag 11 oktober
14:10-15:15 Race 2 - 60 minuten + 1 ronde
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet