Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Sportscars

Sportscars: Drievoudige zege voor Porsche in ALMS

alms_long_beach
Twee maal Porsche bij de ALMS in Long Beach: de RS Spyder en de 911 GT3 RS

Aan elke reeks komt een keer een einde, en dat was ook het geval bij de serie overwinningen van de Audi R10 TDI diesel-sportwagen in de American Le Mans Series. Na negen races op rij ongeslagen te zijn geweest was het tijdens de derde race van het seizoen op het stratencircuit van Long Beach Porsche dat een drievoudige overwinning behaalde. Romain Dumas en Timo Bernhard zegevierden met de Penske-Porsche RS Spyder, op 0,760 seconden gevolgd door hun beide teamgenoten Sascha Maassen en Ryan Briscoe. Oudgedienden Butch Leitzinger en Andy Wallace completeerden het Porsche-succes met hun derde plaats voor het team van Dyson Racing.

Tekst: René de Boer
Foto: PR

Als troost bleef voor Audi nog wel de overwinning in de LMP1-klasse, maar dat mag geen wonder heten, daar het merk uit Ingolstadt in deze categorie nauwelijks met enige concurrentie van betekenis te maken heeft. Problemen met de remleiding en een extra pitstop vanwege brandstoftekort zorgden ervoor dat het duo Dindo Capello en Allan McNish niet verder kwam dan de zevende plaats in het algemeen klassement. De andere Audi met Emanuele Pirro en Marco Werner eindigde als negende.

De overwinning in de GT1-klasse ging voor de derde maal op rij naar de Corvette van Olivier Beretta en Oliver Gavin, die 0,349 seconden voor hun merk- en teamgenoten Jan Magnussen en Johnny O'Connell over de eindstreep kwamen. In de GT2-klasse won, evenals eerder in Sebring en St. Petersburg, de Risi-Ferrari met Jaime Melo en Mika Salo, gevolgd door de Flying Lizard-Porsche met Darren Law en Patrick Long.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet