TCR Series

TCR Germany: Succes voor Honda en Hyundai op de Sachsenring

De gebr. Fugel bezorgden hun jarige vader Markus Fugel afgelopen zaterdag met een dubbelsucces een aardig verjaardagspresentje. Dominik Fugel schreef de eerste wedstrijd op zijn naam terwijl zijn broer Marcel als tweede eindigde. Overigens maakte Moto 2 coureur Dominik Schrötter een succesvol debuut op vier wielen. De tweede wedstrijd op zondag leverde een overwinning op voor de Oostenrijker Harri Prozyck.

2020  Gebr Fugel
Vreugde bij de gebr. Fugel

Tekst Willem J. Staat
Foto's ADAC Motorsport

Succes voor Honda en Hyundai op de Sachsenring
Voor de familie Fugel werd het met een dubbeloverwinning een succesvolle zaterdag. Dominik schreef de eerste wedstrijd op zijn naam en mag zich "Halbzeitmeister" noemen.(Een term die wij gelukkig in Nederland niet toepassen). Zijn jongere broer eindigde in de Honda Civic TCR als tweede. Achter de gebr. Fugel eindigde de Fin Antti Buri(HP Racing International Hyundai i30 als derde. Polesitter Jan Seyffert lag gedurende lange tijd op podiumkoers maar kwam niet verder dan een vierde plek voor zijn teambaas Harri Prozyck die vanaf de laatste startplek vertrokken was..

2020 Schrotter Burri en Salminen zorgen voor spektakel.

Seyffert moest overigens al snel de leiding aan Dominik Fugel afstaan nadat VW Golf GTI-rijder René Kircher een korte offroad excursie maakte. Daarna nam Dominik Fugel de kop over. Aanvankelijk leek Seyffert zich goed tegen de aanvallen van Marcel Fugel te kunnen verdedigen maar omdat beiden daarbij wat tijd verloren wist de Fin Anti Buri snel de aansluiting te vinden. Driebreed naast elkaar ging Fugel, Buri en Seyffert de laatste ronde in. Er veranderde weinig meer.

2020 Honda broers Mooi succes voor Honda afgelopen zaterdag in de TCR Germany.

In de tweede wedstrijd zorgden Harald Prozyck en Dominik Fugel voor een spectaculair duel waarbij het verschil op de finish nog maar 0.74 secs. bedroeg. Moto2 Star Marcel Schrötter deed het op vier wielen uitstekend en eindigde zelfs als zesde. Tijdens de wedstrijd op zaterdag was hij als negende geëindigd overigens.

2020 Schrotter 2
Mooie wedstrijd van Martin Schrötter.

Schrötter: "Dit was wel het maximale dat ik kon bereiken. De anderen zijn gewoon nog een tikkeltje te snel. Mij ontbreekt het gewoon aan ervaring. De Pool Albert Legutko zorgde in de openingsronde voor een safetycar-interruptie maar polesitter Harri Prozyck behield met de gebr. Fugel in zijn kielzog de leiding en in de Top 3 veranderde er in het verdere wedstrijdverloop nauwelijks meer iets.

2020 Prozyck
Harry Prozyck houdt het spannend.

Moto2-coureur Martin Schrötter deed het in de kopgroep uitstekend. Na duels met René Kircher en Harri Salminen moest hij zijn vijfde plek in de slotfase afstaan. Maar een zesde plek voor iemand die nog nooit op vier wielen geracet had was een uitstekend resultaat.De Oostenrijker Harald Prozyck wist met zijn overwinning zijn achterstand in de tussenstand met Dominik Fugel toch weer te verkleinen waardoor het kampioenschap ondanks het magere startveld toch nog spannend blijft.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet