Formule 2

GP2 Series: Nicolas Lapierre wint, zware crash Ho-Pin Tung

De Fransman Nicolas Lapierre controleerde in Bahrein de gehele wedstrijd en won van start tot finish. Timo Glock en Luca Filippi werden tweede en derde in Bahrein. De wedstrijd liep slecht af voor Ho-Pin Tung. De Japanner Kazuki Nakajima tikte de man uit Velp uit de race.

Het ongeluk gebeurde na een slipstream-situatie geheel aan de linkerkant van een breed recht stuk. Ho-Pin kreeg van achteren een tik en raakte controle over de auto kwijt. Tung schoot haaks links op volle snelheid recht op de vangrail af en raakte deze vol. De auto kwam terug de baan op waar iedereen hem kon ontwijken. Ho-Pin stapte gelukkig ongedeerd uit. Het blijkt wel weer dat het Dallara-chassis enorm sterk is en de grote impact goed had doorstaan.

‘Ik reed op de 9de plek, kort nadat de safety car naar binnen was gegaan, ik verdedigde mijn racelijn, kreeg een tik achterin en ik ging de muur in. Dit is balen, je wilt alles doen om in je eerste raceweekend te finishen en als het even kan ook op een goede plaats en dan gebeurt er dit. Het was enorm wennen in de GP2-auto, alles is anders, de remmen, de down-force, het schakelen, maar ik ga me met elke meter meer thuis voelen. Ik ben hoopvol gestemd voor Barcelona, maar ik realiseer me dat iedereen daar onlangs nog heeft getest en ik niet. Maar ik ga er voor!", aldus een teleurgestelde coureur in het hete Bahrein.

tung_actie

De Safety Car kwam na drie ronden voor de tweede keer op de baan. Ook al in de eerste bocht na de start was het raak. Andi Zuber probeerde Lucas di Grassi voor de eerste bocht aan de binnenkant in te halen. Di Grassi zag hem niet en een botsing was het gevolg. De daarachter racende Bruno Senna kon geen kant op en raakte de twee auto’s. Senna en Zuber vervolgden op grote achterstand de race na een bezoek aan de pits.
Het kampioenschap wordt na twee wedstrijden geleid door Filippi met 16 punten. Hij heeft er twee meer dan Glock. De winnaar van vandaag Lapierre staat op de derde plaats met 8 punten.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet