Porsche Cups

Porsche Supercup: Alzen pakt tweede race in Bahrein

Uwe Alzen is voorlopig de te kloppen man in de Porsche Supercup. Na zijn tweede plaats in de openingsrace van het seizoen gisteren, was de Duitser vandaag oppermachtig in de woestijn van Bahrein. Regerend kampioen Richard Westbrook werd na 12 ronden op 3,464 seconden achterstand als tweede afgevlagd. De winnaar van zaterdag, Damien Faulkner, claimde het laatste plekje op het ereschavot.

Tekst: Marc Kok

Alzen startte als tweede vanaf de grid en profiteerde optimaal van een zwak begin van pole-setter Faulkner, die op zijn beurt al snel terugviel naar plaats vier achter Alessandro Zampedri en Richard Westbrook. Terwijl er achter hem flink gestreden werd, nam Alzen steeds meer afstand en reed hij onbedreigd naar de winst. Met 38 punten is de Duitser nu klassementsleider.

uwe_alzen1
Uwe Alzen. Foto: racecam.de

Flinke gevechten
Sebastiaan Bleekemolen kende ook vandaag een goede race. Na zijn elfde plaats van zaterdag (gestart vanaf plek 21) werkte de Haarlemse coureur zich vandaag nog verder naar voren. Na flinke gevechten met onder meer Darryl O’Young en Michael Schrey werd Bleekemolen uiteindelijk als negende afgevlagd en pakte hij zeven waardevolle punten voor de ranglijst. Met twaalf punten in totaal over het weekend staat ‘Bleek’ in de tussenstand op plaats acht.

Opgave
Van de overige Nederlanders verging het Patrick Huisman het minst goed. Hoewel Mister Porsche Supercup een mooie start kende en zelfs even vijfde lag, moest hij al in de eerste ronde opgeven. Viervoudig kampioen Huisman was zaterdag nog als achtste gefinisht.

Bloedheet
De vier overige Hollanders Robert van den Berg (18de), Paul van Splunteren (19de), Michael Bleekemolen (20ste) en Simon Frederiks (21ste) vochten met elkaar gevechten uit. In totaal streden er 29 coureurs op het bloedhete asfalt van Sakhir. Het was zo warm in de woestijn, dat vele rijders na afloop direct de rijdersdeur van de Porsche opengooide om in de uitloopronde zoveel mogelijk verkoeling te krijgen.

Half mei is het volgende raceweekend in de Porsche Supercup. Barcelona is dan de plaats van handeling. Er zullen in de Spaanse metropool 31 rijders aan de start verschijnen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet