TCR Series

TCR Europe: Julien Briché en Pepe Oriola winnen spannende races op Monza


2020 TCR Europe Monza Race 2 final sprint

Pepe Oriola verslaat aanvallende Julien Briché in tweede race op Monza

Pepe Oriola moest zich tot het uiterste verdedigen om Julien Briché achter zich te houden maar pakte toch zijn wel verdiende eerste overwinning in de TCR Europe serie. Mat'o Homola pakte de laatste podium plaats en eindigde voor Nicolas Baert. Daniel Lloyd en Mike Halder, respectievelijk eerste en tweede in de kampioenschapstand moesten allebei in de vierde ronde. Baert profiteerde hiervan en steeg naar de tweede plaats in de titelstrijd en verkleinde zijn achterstand op koploper Lloyd naar 32 punten.

  2020 TCR Europe Monza Race 2 start

De Spanjaard had een perfecte start en haalde zowel John Filippi als koploper Mike Halder in de openingsronde in. Daarachter werd er flink geknokt om de vierde positie tussen Baert, Homola, de broers Clairet, Briché, Mehdi Bennani en Lloyd. Halder moest in de vierde ronde opgeven met een gebroken splitter en even daarna kwam Lloyd de pits in met een kapot wiel, opgelopen na een tik van Bennani.

  2020 TCR Europe Monza Race 2 Oriola-Briche 20

Briché met zijn Peugeot 308, had het prima naar zijn zin op Monza en passeerde de één na de andere concurrent om op de tweede plaats de jacht op koploper Oriola in te zetten. De snelheid van de Audi's zakte in de slotfase ietwat weg en Baert verloor daardoor zijn vierde plaats aan Jimmy Clairet. Het laatste gedeelte van de wedstrijd stond in het teken van het duel om de koppositie. Briché probeerde van alles maar Oriola verdedigde zich prima en hield zich de Fransman achter zich. Het onderlinge verschil was slechts 0.152 in het voordeel van de Spaanse Honda Civic rijder.


UITSLAG RACE 2

STAND na zes races


2020 TCR Europe Monza Race 2 podium
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet