GT

GT: Robin Frijns in officiële Audi-bezetting voor Total 24 Hours of Spa

200929 Audi Spa
Audi komt als altijd met een sterke bezetting naar de Total 24 Hours of Spa

Na de Nürburgring is voor Spa: twee dagen na de 24-uur race in de Eifel staan vandaag en morgen in de Ardennen twee officiële testdagen ter voorbereiding op de Total 24 Hours of Spa op het programma. Zonder publiek en met slechts een handjevol fotografen wordt er verdeeld over de twee dagen in totaal 18 uur lang gereden op het Circuit de Spa-Francorchamps, waar de race van 22 tot en met 25 oktober op het programma staat. Waar in voorgaande jaren de testdag in Spa ook altijd de gelegenheid was waarbij de deelnemerslijst voor de race gepresenteerd werd, is dat nu niet het geval, want de inschrijving sluit pas op 1 oktober. Niettemin kondigde Audi alvast zijn fabrieksondersteunde bezetting aan, inclusief Robin Frijns.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: PR

Een aantal teams kwam vanaf de Nürburgring naar Spa, andere teams kwamen vanuit Zandvoort, waar afgelopen weekeinde gereden werd in het kader van de GT World Challenge Europe. Een aantal teams is voor de test in Spa echter niet van de partij, want komend weekeinde wordt in Indianapolis de acht-uursrace als de Amerikaanse ronde van de Intercontinental GT Challenge verreden. Daar is bijvoorbeeld de kersverse Nürburgring-winnaar Nicky Catsburg met de BMW van Walkenhorst Motorsport een van de deelnemers. De race in Spa is uiteraard ook in de Intercontinental GT Series het hoogtepunt van het seizoen. Voor teams en rijders die deze week in Indianapolis zijn, wordt tijdens de raceweek in Spa een extra testmogelijkheid ingeruimd.

200929 SRO Spa Test
Vandaag en morgen wordt er in Spa getest, maar ondanks de fraaie poster zonder publiek

Het blijft allemaal dus nog een beetje gissen en koffiedik kijken wie er eind oktober bij de race op het circuit van Spa-Francorchamps daadwerkelijk aan de start staan. Audi kondigde echter al officieel de fabrieksondersteunde teams en rijders aan en zal met twaalf rijders, verdeeld over vier auto's, ingezet door drie teams, van de partij zijn. Daarbij vaardigt het merk net zoals afgelopen weekeinde op de Nürburgring de drie succesvolste fabriekscoureurs uit de DTM af: Nico Müller, René Rast en Robin Frijns.

Frijns komt met een van de twee fabrieksondersteunde Audi's van het Audi Sport Team WRT in actie, die hij deelt met de Duitser Christopher Mies en de Belg Dries Vanthoor. De andere WRT-Audi is voor Mirko Bortolotti, Kelvin van der Linde en René Rast. De tweevoudig DTM-kampioen won de klassieker in Spa ook al twee keer, in 2012 en 2014. Het Belgische WRT-team won in 2011 en 2014 in Spa. Het Franse team Saintéloc, dat in 2017 de Total 24 Hours of Spa won, zet ditmaal een R8 voor Christopher Haase, Nico Müller en Markus Winkelhock in. Nieuw als fabrieksondersteund team is Attempto Racing van Arkin Aka, dat met rijders Mattia Drudi, Patric Niederhauser en Frédéric Vervisch in actie komt.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet