Diversen

Div: 19-jarige jongedame wint ARCA wedstrijd Las Vegas

De pas 19-jarige Gracie Trotter zorgde afgelopen weekend voor krantenkoppen door in de General Tire 150 van de ARCA Menards West Series al haar mannelijke tegenstanders te verslaan.

2020 Trotter 2
Gracie Trotter op weg naar eerste overwinning in de ARCA west series. Ze had er slechts 12 starts voor nodig.

Tekst Willem J. Staat
Foto's ARCA/PR

19-jarige jongedame wint ARCA wedstrijd Las Vegas
Gracie Trotter had er maar 12 wedstrijden voor nodig om haar naam in de geschiedenis boeken te krijgen. De 19-jarige jongedame was de allereerste vrouwelijke winnaar in een door ARCA gesanctioneerd evenement. Ofwel de opstapklasse richting NASCAR. In de regionale ARCA wedstrijd op Las Vegas reed de 19-jarige Trotter met haar NO99 ENOS Toyota van Bill McAnnally Racing naar de overwinning.


2020 Gracie Trotter
Eerste overwinning voor Gracie Trotter.
Ook maakt de 19-jarige deel uit van het z.g. NASCAR for Diversity Programma. Bij de laatste herstart nam zij afstand van haar teamgenoot Gio Scelzie. Gracie behaalde inmiddels in zeven wedstrijden maar liefst vijf top 5 resultaten. In een move waarbij de auto's driebreed naast elkaar reden had Trotter de meeste lef en greep de leiding. Geen toevalstreffer overigens want zij reed in totaal maar liefst 95 ronden aan de leiding!!

In de 68-jarige ARCA geschiedenis was het beste resultaat voor een vrouw P2. Dit werd tweemaal behaald door Shawna Robinson(1999) en Erin Crocker Evernham(2005 en 2006) Haillie Deegan won overigens onder NASCAR vlag twee wedstrijden in 2018 en 2019. Zowel de East en West Series rijden dit seizoen overigens voor het eerst onder ARCA vlag. In de tussenstand van het kampioenschap bezet zij de derde plek achter merkgenoot Jesse Love en Blaine Perkins.

2020 Trotter
Opgenomen in het NASCAR Diversity Programma. Haar ouders hadden liever gezien dat ze een andere sport gekozen had. Maar deze vastberaden tante koos voor de racerij.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet