Formula 4

Formule 4: VAR-rijders Crawford en Edgar scoren op de Nürburgring

De VAR-rijders Jak Crawford en Jonny Edgar hebben in het kader van het voorprogramma 24U Nürburgring de prijzenkast van Van Amersfoort Racing weer aangevuld. Crawford won vrijdag de openingswedstrijd. De laatste wedstrijd van vandaag leverde een verrassende overwinning voor de Rus Vladislav Lomko op(US Racing) op.


2020 Crawford
Eerste overwinning voor Jak Crawford.

Tekst Willem J. Staat
Foto's ADAC Motorsport

VAR-rijders Crawford en Edgar scoren op de Nürburgring
De 15-jarige Amerikaan Jak Crawford behaalde op vrijdag zijn allereerste F4 overwinning. Vandaag behaalde zijn teamgenoot Jonny de zege en kon daarmee zijn voorsprong in de tussenstand van het kampioenschap vergroten. Edgar heeft voorafgaande aan de tweede seizoenshelft op de Red Bull Ring een voorsprong van 30 punten op zijn teamgenoot Jak Crawford. De Fin Seppänen bezet met 152 punten de derde plek.

Crawford wist zijn pole onder natte omstandigheden met een overwinning te verzilveren terwijl zijn teamgenoot Jonny Edgar al snel twee plekken terugviel. Jonny Edgar: " Aan mijn kant was de baan nog niet opgedroogd. Het was moeilijk. Ik heb nog nooit onder deze omstandigheden gereden" Joshua Dürksen(Mücke ADAC Berlin Brandenburg) wist zich vanaf een zevende startplek nog naar P2 op te werken. De Fin Elias Seppänen, tot vrijdag tweede in de tussenstand van het kampioenschap, moest al snel de strijd staken. Aan de kop ontwikkelde zich een fraai duel tussen Crawford,zijn VAR Teamgenoot Pizzi en Joshua Dürksen. Uiteindelijk viel Pizzi naar de vijfde plek terug.

2020 Staart veld In welk jaargetijde de ADAC 24H ook plaatsvindt, Pluvius is altijd van de partij.

Jak Crawford: "Tijdens de kwalificatie hadden we er slicks op gelegd en dit was misschien een goede training. Ruim een minuut voor het einde moest er nog geneutraliseerd worden toen de beide Russen Kirill Smal en Arthur Lobanenko(R-Ace GP) er vanaf ging en daarmee was de eerste wedstrijd beslist.

De eerste F4 wedstrijd van vandaag leefde een overwinning voor de Brit Jonny Edgar op. De VAR Red Bull-rijder wist eveneens zijn pole te verzilveren.Vanwege de slechte weersomstandigheden moest er onder safetycar gestart worden. In de eerste ronde maakte Edgar contact met een andere deelnemer en kon een spin ternauwernood vermijden. Dankzij een fout van Victor Bernier(R-Ace-GP) wist Edgar de leiding opnieuw terug te veroveren. Achter koploper Edgar zorgden Elias Seppänen en Oliver Bearman voor een fraai duel. Jak Crawford zorgde voor een sterke voorstelling door vanaf P10 als vierde te eindigen.

De derde wedstrijd, met omgekeerde grid, werd eveneens vanachter de safetycar gestart. De Rus Vladislav Lomko won deze wedstrijd en wist een comfortabele voorsprong op te bouwen. Daarachter zorgde Tim Tramnitz en VAR-coureur Pizzi voor een fraai duel totdat de Italiaan voortijdig de pits moest opzoeken. Kort voor het wedstrijdeinde werd de regen sterker en strandde Joshua Dürksen in de grindbak. Het betekende dat de wedstrijd voor de tweede maal dit weekend onder safety-car werd afgevlagd.


2020 Lomko 1
Allereerste overwinning voor Vladislav Lomko.

Top 3 Rennen 1:
1. Jak Crawford (USA)
2. Joshua Dürksen (D)
3. Jonny Edgar (ENG)

Top 3 Rennen 2:
1. Jonny Edgar (ENG)
2. Elias Seppänen (SF)
3. Oliver Bearman (ENG)

Top 3 Rennen 3:
1. Vladislav Lomko (RUS)
2. Tim Tramnitz (D)
3. Jak Crawford (USA)
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet