IndyCar

Indycar: James Hinchcliffe vervangt Zach Veach bij Andretti Autosport

Zach Veach werd gisteren door Andretti Autosport na vele teleurstellingen dit seizoen aan de deur gezet. Contractueel had de Canadees nog drie races te gaan. Voor deze resterende wedstrijden wordt hij door de Canadees James Hinchcliffe vervangen.

2020  Hinchtouwn
James Hinchcliffe rijdt de laatste drie races dit seizoen bij Andretti Autosport.


Tekst Wllem J. Staat
Foto's Indycar

James Hinchcliffe vervangt Zach Veach bij Andretti Autosport
Tussen 2012 en 2014 kwam James Hinchcliffe voor het team van Andretti Autosport uit. Nu keert hij weer terug op het oude honk nadat Zach Veach gisteren door Andretti Autosport aan de kant werd geschoven. Hinchcliffe vervangt Veach in de laatste drie Indycar-wedstrijden.

James Hinchcliffe: "Waarschijnlijk meer dan iedereen weet ik wat Zach nu doormaakt en ik moet zegggen dat hij als een "class act" gehandeld heeft. Ik heb hem als teamgenoot meegemaakt en daarvoor als een vriend. Iemand die ik zeer respecteer. Ik weet dat hij een vechter is en terug zal vechten van waar hij wil zijnVoor mij ligt mijn focus voor 100% op de Harvest GP en het best mogelijke resultaat voor Gainbridge, Honda en Michael Andretti en zijn team te krijgen. Ik heb al lange tijd niet meer op een roadcourse gereden. De laatste maal was het overigens op de Indianapolis Motor Speedway. Hopelijk brengt dit ons in een goed positie en hebben we een sterk weekend."

Michael Andretti: "Het is altijd erg ongelukkig om rijders gedurende het seizoen te wisselen maar we moeten er naar kijken om voor het No 26 team het beste te doen en naar onze opties voor 2021 uit te kijken.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet