Supercar Challenge

Spannende strijd bij beide kwalificaties in de Supercar Challenge tijdens Gamma Racing Day

EDFO-20200925-Gamma Racing Day- MGL2060

Na de kwalificatie van de Sport en Supersport 2 divisies, is het de beurt aan de snellere klassen van de Supersport 1, GT en Prototypes. Net als in de vorige kwalificatie worden een flink aantal ronden door de wedstrijdleiding afgenomen vanwege het te kort afsnijden van de bochten. Equipe Berg-Cascatau zijn het snelste in de beginfase, gevolgd door Tim Joosen, allebei in de snelle Norma M20FC.

EDFO-20200925-Gamma Racing Day- MGL2145


Routinier Cor Euser heeft nog weinig van zijn snelheid ingeboet en ligt derde algemeen en eerste in zijn GT klasse. Max Weering volgt de Marc II V8 echter op de voet met zijn Lamborghini Super Trofeo. Daarachter strijden de beide Porsches van Huub van Eijndhoven en John de Wilde, met daarachter Hein Koopman in zijn BMW BMW Z4 GT3.

EDFO-20200925-Gamma Racing Day- MGL2270

In de Supersport 1 is het Lorenzo van Riet die zijn Hyundai i30N aan de leiding heeft gebracht voor Bart Arendsen (BMW 1 Serie GTR) en de Leon Cupra van René Steenmetz. Daarachter doen de coureurs er alles aan om in te lopen op het leidende drietal. Marcel van de Maat komt er dichtbij maar twee van zijn snelste ronden worden afgenomen vanwege de track limits.

EDFO-20200925-Gamma Racing Day- MGL2041

In de GT divisie moet uiteindelijk Cor Euser buigen voor de jonge Max Weering, die de snelste tijd overneemt. Vooraan bij de prototypes zijn de verschillen minimaal maar equipe Berg-Cascatau blijft de bovenliggende partij, ondanks alle pogingen van Tim Joosen. Derde algemeen en eerste in de GT divisie wordt Max Weering voor een weer indrukwekkende Cor Euser. Huub van Eijndhoven wordt derde voor De Wilde en Koopman.

In de Supersport 1 divisie start morgen equipe De Borst en Lorenzo van Riet vanaf de beste startpositie voor Bart Arendsen en heel dicht daarachter René Steenmetz. Equipe Gräper-Zumbrink wordt met hun Leon Cupra vierde voor Marcel van de Maat en equipe Van Vliet-Van der Zweerde.

EDFO-20200925-Gamma Racing Day- MGL2243

Ook deze sessie is met in totaal elf afgenomen ronden in verband met overschrijden track limits weer een goede les voor veel rijders dat zij het morgen in de race beter moeten doen om straffen te voorkomen.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet