TCR Series

WTCR: Guerrieri wint eerste race Nürburgring, Coronel vijfde na tik Björk

200925 WTCR R1 Gue Mue Cor
Winst voor Esteban Guerrieri in de eerste race op de Nordschleife, de concurrentie was ver weg

Esteban Guerrieri is de winnaar van de eerste van de twee FIA WTCR-races in het voorprogramma van het ADAC Total 24h-Rennen Nürburgring. De Argentijn nam in de Allinkl.com-Münnich Motorsport-Honda bij de start de leiding en won, voor Yvan Muller en Yann Ehracher, beide met Lynk & Co. Tom Coronel reed lange tijd op de derde plaats, maar werd in de slotronde geraakt door Björk en liep daarbij een beschadigde aandrijfas op. Hij eindigde niettemin als vijfde.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: FIA WTCR

Zoals gemeld erfde Yvan Muller de reversed-grid-pole-position voor de eerste race na de straf voor Urrutia. Ook Berthon kreeg een straf opgelegd, hij werd teruggezet naar de negende plaats. Mede daardoor schoof Tom Coronel op naar de derde plaats op de grid, achter Muller. Berthon rijdt na een kort rondje op het Grand Prix-circuit de pits in. Bij de start zijn er de traditionele slipstream-manoeuvres, terwijl de wedstrijdleiding meldt dat het bij Ex-Mühle regent. Muller leidt voor Guerrieri.

200925 WTCR R1 Young schade
Net als gisteren forse schade door een klapband voor John Young

Bij Hatzenbach raakt Young van de baan als gevolg van een lekke band, iets waarmee hij gisteren in de kwalificatie ook al te maken had. Bij Aremberg passeert Guerrieri Muller en neemt de leiding. Coronel houdt keurig zijn derde plaats vast, daarachter Björk, Ehrlacher, Tassi, Girolami, Magnus, Azcona en Monteiro. Voor Azcona is de race ook over: hij parkeert zijn zichtbaar oververhitte auto bij het uitkomen van de Karussell naast de baan.

Guerrieri loopt een beetje uit, terwijl Muller een treintje aanvoert waarvan ook Coronel, Björk en Ehrlacher deel uitmaken. Aan het eind van de eerste ronde leidt Guerrieri voor Muller, Coronel, Björk, Ehrlacher, Tassi, Girolami, Magnus, Urrutia en Monteiro. In de tweede ronde passeert Urrutia Magnus en neemt daarmee de negende plaats over. Alle rijders zijn al naarstig op zoek naar vochtige stukken om hun regenbanden te koelen, want een groot deel van de baan wordt droger en droger. In de derde ronde krijgt Coronel bij het aanremmen van de eerste bocht een tik van Björk, waarvan Ehrlacher profiteert. Björk klimt op naar de derde plaats, Ehrlacher schuift door naar de vierde positie en Coronel is vijfde.

200925 WTCR R1 Coronel
Tot de laatste ronde wist Coronel de Lynk & Co's van Björk en Ehrlacher nog achter zich te houden

Zo gaat het veld voor de laatste keer de Nordschleife op. Tassi valt bij Aremberg stil, nadat hij eerder al teruggevallen is naar de twaalfde plaats. Coronel maakt via de boordradio over een probleem met een aandrijfas. Guerrieri rijdt probleemloos als winnaar over de eindstreep, voor Muller. Ehrlacher profiteert van de slipstream bij Tiergarten en pakt de derde plaats, voor Björk en Coronel, die toch nog de eindstreep haalt. Girolami, Magnus, Monteiro, Vernay en Boldizs completeren de top tien.

200925 WTCR R1 podium
Het podium met Coronel als winnaar van de Trophy voor privérijders, Ehrlacher, Guerrieri en Muller (vrnl)


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet