GT

GT: United Autosports in 2021 met McLaren naar de GT4 European Series

Pure GT4 R1 Spa-9164 2 hero

Slechts enkele dagen na de overwinning in de LMP2 klasse op Le Mans heeft United Autosports aangekondigd om volgend seizoen deel te gaan nemen aan de GT4 European Series. Het team van Zak Brown en Richard Dean keert komend seizoen terug in de GTs en zal twee McLaren 570S GT4s inzetten in het pan-Europese kampioenschap.

Tekst: Marcel ten Caat (Twitter: @marceltencaat)
Foto: McLaren

De GT4 European Series begint dit weekeinde op Zandvoort aan de tweede helft van het seizoen 2020 en United Autosports er vroeg bij met de aankondiging voor het nieuwe seizoen. United Autosports bevestigde eerder deze maand de aankoop van de volledige boedel van Strakka Racing met als insteek een terugkeer in de GT-racerij. De eerste stap van die terugkeer is dus deelname aan de GT4 European Series.

"Ik ben blij dat we een overeenkomst hebben gesloten om in 2021 in de GT4 European Series te gaan racen. De serie wordt steeds beter en bezoekt een aantal geweldige circuits, dus ik kijk uit naar de deelname van United Autosports," aldus teambaas Zak Brown.

"Teruggaan naar de GTs is iets wat Zak en ik al een tijdje willen doen, en dit leek me het perfecte moment om het te doen," voegde mede-eigenaar Richard Dean daar aan toe. "We hebben twee McLaren 570S GT4's besteld en we hebben nu alle benodigdheden door de aankoop van de boedel van Strakka, dus we zijn klaar om te gaan racen in de GT4 European Series".

Ook SRO oprichter en baas Stéphane Ratel is blij met de terugkeer van United Autosports. "We kennen United Autosports al vele jaren en ik ben blij dat ze  2021 aan de GT4 European Series gaan deelnemen. Het zegt wat over de kracht van het GT4-platform dat dit ambitieuze team met twee auto's aan de start komt. Zak Brown en Richard Dean zijn altijd al enthousiaste aanhangers geweest van de GT-racerij en ik kijk ernaar uit om ze volgend seizoen weer in de paddock te zien," aldus Ratel.

Het team zal op een later moment de namen van de rijders voor het komende seizoen bekend maken.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet