IndyCar

Indycar: Oliver Askew niet aan de start tijdens Harvest GP Indianapolis. Castroneves vervanger

Arrow McLaren SP-coureur Oliver Askew zal volgend weekend niet aan de start van Hartvest GP in Indianapolis verschijnen. Hij wordt vervangen door Helio Castroneves.

2020 Askew
Askew volgende week niet aan de start op Indianapolis.

Tekst Willem J. Staat
Foto's Indycar

Oliver Askew niet aan de start tijdens Harvest GP Indianapolis
Na de Indycar-wedstrijd op Mid Ohio meldde Askew een evenwichts-en coördinatieprobleem. Een onderzoek van het Indycar Medical Team betekende dat de Amerikaan niet fit genoeg is om te racen. Dit houdt in dat hij is onderworpen aan het Return to Racing Project van Indycar.

Oliver Askew: "Dit was ontzettend moeilijk maar ik moet het advies van het Indycar Medical Team en mijn artsen opvolgen. Mijn prioriteit is nu op mijn gezondheid gericht. Ondanks dat ik niet in de auto zit zal ik wel op de Indianapolis Motor Speedway aanwezig zijn en bij Arrow SP McLaren alle steun te geven die ik kan."

Voor de double header op de roadcourse zal Askew door Helio Castroneves vervangen worden. Een ideale gelegenheid voor de (ex)Penske-coureur die zich in 2021 op weer op een volledig Indycarseizoen wil gaan richten.

Helio Castroneves: "We wensen Oliver het beste en willen dat hij de tijd neemt om te herstellen. Ik kijk er naar uit om weer op het goede spoor te komen en de grote vooruitgang die Arrow SP Mclaren dit jaar heeft geboekt verder op te bouwen." Teameigenaar Sam Schmidt: "Het welzijn van Oliver en zijn medeconcurrenten staat voorop. Wij ondersteunen de beslissing van hem om zich terug te trekken en zich op zijn gezondheid te concentreren en voor zijn herstel het juiste te doen."

Helio Castroneves 1
"En toen kreeg ik een kans bij de concurrentie." Voor Castroneves komt die exact op tijd....
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet