TCR Series

FIA WTCR: Hyundai trekt auto's terug voor WTCR-races Nordschleife

200924 WTCR Hyundai

De vier Hyundai's van Norbert Michelisz, Gabriele Tarquini, Luca Engstler en Nicky Catsburg komen morgen en zaterdag niet in actie tijdens de beide races van het FIA WTCR op de Nürburgring-Nordschleife. Andrea Adamo, hoofd van Hyundai Motorsport, maakte met deze beslissing zijn ongenoegen kenbaar over de inschaling van de Hyundai i30 N TCR's in het kader van de 'balance of performance'. Sinds de seizoensstart op Zolder kregen de Hyundai's er wat meer vermogen bij (van 95 naar 97,5 procent), maar dat was naar de zin van Adamo blijkbaar nog niet voldoende.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: FIA WTCR

Eerder al was er discussie rondom de dit jaar in het FIA WTCR ingevoerde standaard-ECU's van Magneti Marelli. De Renaults, Alfa Romeo's en Audi's in het veld mochten hun ECU's van vorig jaar behouden in ruil voor extra gewicht, 20 kilogram voor de Alfa's en de Audi's en 30 kilogram voor de Renaults. Hyundai had wel de nodige aanpassingen voor de nieuwe ECU doorgevoerd en Adamo was in Zolder al ontevreden over de gang van zaken. Bij die gelegenheid maakte hij al duidelijk dat Hyundai zijn auto's zou terugtrekken als er niets zou veranderen, en dat dreigement bracht hij nu in praktijk.

Voor de Duitse coureur Luca Engstler betekent dit dat hij zijn thuisrace in het FIA WTCR moet missen. Ook Nicky Catsburg komt niet in de beide WTCR-races aan de start, maar voor beide geldt in ieder geval dat ze nog aan de 24-uursrace deelnemen. Voor Tarquini en Michelisz daarentegen betekent de terugtrekking dat ze helemaal voor niets naar de Nürburgring gekomen zijn.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet