Supercar Challenge

Supercar Challenge: Voor Mark Wieringa is autoracen pure ontspanning

IMG 0077

Afgelopen jaar maakte Mark Wieringa tijdens de Gamma Racing Day kennis met de Supercar Challenge. Hij was zo gecharmeerd van de organisatie en de wedstrijden dat hij besloot om zich in 2020 met zijn Zilhouette voor het volledige seizoen in te schrijven. Een beslissing die hij laat nam vanwege alle Covid-19 perikelen, maar waar hij enorm blij mee is.

Tekst en foto's: PR

IMG 0039

Mark Wieringa is al een aantal jaren actief in de autosport, voornamelijk op het noordelijk gelegen Asser TT circuit. "Zo'n zeven of acht jaar geleden heb ik samen met mijn maatje Marcel van der Lyke mijn licentie gehaald en kochten we beiden een BMW E36 Compact. Ik kom uit het centrum van Groningen en dan is Assen lekker dichtbij. We begonnen elk met een eigen auto in de Ooperon Cup bij de ACNN. We hebben veel plezier gehad, het was altijd leuk om bij deze gezellige club te rijden."

Racen als uitlaatklep
In het dagelijkse leven is Wieringa een druk zakenman. "In het dagelijks leven ben ik eigenaar van de Vastgoed Factory, dat gevestigd is in hartje Groningen. Ook ben ik mededirecteur van de BCN Groep dat bouwprojecten van a tot z begeleid. Gelukkig hou ik genoeg tijd over voor m'n gezin en mijn hobby, die zij ook leuk vinden. Ze gaan dan ook meestal mee om te kijken. Of de kinderen in de toekomst ook gaan racen weet ik niet, onze zoon vindt karten in elk geval heel erg leuk. Voor mij zijn de racedagen echt een uitlaatklep, absoluut!"

IMG 2544

Dit is mijn auto
Mark Wieringa rijdt met een Zilhouette Z1, zoals de naam al zegt een silhouet uitvoering van een BMW Z1. Het is een auto van een chromolybdeen buizenframe met geïntegreerde rolkooi en silhouet body. Door de gunstige pk/gewichtsverhouding is het een echte rijdersauto." Een paar jaar geleden kreeg ik de kans om met zo'n wagen te rijden en dacht direct: dit is mijn auto!" vertelt Wieringa over zijn eerste kennismaking met de Zilhouette. "Ik heb toen een tweede hands exemplaar aangeschaft en twee jaar geleden heb ik een nieuwe laten bouwen bij Zilhouette in Groningen."

IMG 0045

Professioneel
Toen Mark Wieringa afgelopen jaar met zijn Z1 meereed tijdens de Gamma Racing Day in de sportklasse van de Supercar Challenge werd zijn interesse gewekt. "Ik was heel positief hoe professioneel alles werd benaderd, maar ook hoe gemoedelijk tegelijkertijd de sfeer is. Er rijden altijd veel auto's en dat is mooi. Verder is er de nodige media aandacht en de uitzendingen op RTL7. Ik kan hier relaties mee naar toe nemen en ze een leuke dag bezorgen."

IMG 0094

Late beslissing
"Helaas is het een rommelig jaar geworden vanwege de Corona," vertelt Mark die de wereld in rap tempo zag veranderen. "Alle agenda's gingen ineens op z'n kop en ik heb er lang over moeten denken. Ga ik alleen ACCN rijden of ook Supercar Challenge? Maar ik had na de Gamma Racing Day eigenlijk al besloten dat ik dit wilde en heb uiteindelijk de knoop doorgehakt. Ik blijf deelnemen bij de ACNN, maar ga dit seizoen dus ook voor de Supercar Challenge. Helaas kwam ik met deze keuze wel in de knel met het DTM weekend en een afspraak met mijn vrouw Marijke. Ik had haar al lang geleden beloofd dat we op de zondag samen een rally zouden gaan rijden en dat kon ik echt niet terugdraaien, omdat zij er zich al lang op heeft verheugd. Dus de zondag niet aanwezig op het circuit, maar de rest van het seizoen ben ik er gewoon bij. Waar ik ga eindigen weet ik echt niet, ik zie het als een leerjaar in deze klasse. Maar ik ga er echt van genieten, want het is zo tof !!!"
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet