VLN

Div: Voorbeschouwing 48e editie 24U Nürburgring. Alles is anders. Wel of niet sfeerloos?


2020 Aston Martin
Aston Martin komt met een gloednieuwe GT8 R naar de 24U.


Aston Martin

Het Britse Aston Martin mag uiteraard met het nabij gelegen Aston Martin Test Centre niet op de Nürburgring ontbreken. Het traditierijke Britse merk heeft in samenwerking met partner Garage 59 een gloednieuwe GT8R ingeschreven, gereden door de fabrieksrijders Darren Turner, Jonny Adam (afgelopen zondag GTE-Am-klassewinnaar in Le Mans), Chris Goodwin en de Zweed Adam West. Een eerder concept van dit type behaalde vorig jaar een klasse-overwinning in de SP8T klasse. Het is een auto die tussen de GT3 en GT4 in ligt. Speciaal voor de GT4 klanten die een snellere auto willen. Deze bolide is speciaal geschikt voor het SuperTaikyu Kampioenschap in Japan, TransAm in de VS en het Nieuw Zeelandse Endurance kampioenschap.

Het team van James Glickenhaus, vorig jaar lange tijd de absolute smaakmaker in de wedstrijd, is er weer bij met de SCG004c, bestuurd door Thomas Mutsch, Franck Mailleux, Felipe Fernandez Laser en Richard Westbrook. Overigens heeft de Scuderia Cameron Glickenhaus duidelijk interesse gemaakt in het DTM-GT3 project. Verder staan er nog de Konrad Lamborghini en twee Ferrari's ingeschreven.

Naast de al genoemde rijders Buurman, Catsburg, Coronel en Dontje zijn er ook twee Nederlanders met Porsches actief. Marco van Ramshorst komt in actie met de Porsche 911 Cup onder het startnummer 63, ingezet door RPM Racing en uitgevoerd in de kleuren van het jaarlijkse muziekfestival Parookaville op het vliegveld van Weeze, dat ook vanuit Nederland traditioneel tienduizenden bezoekers trekt. Ricardo van der Ende deelt de Porsche 718 Cayman GT4 MR van Allied Racing met het nummer 75 ondermeer met Allied-teambaas Jan Kasperlik. 

Interessant is verder de deelname van Carlos Tavares, Jean-Philippe Imparato en François Wales op de Opel Astra Cup van TJ Racing. Tavares is de bestuursvoorzitter van het PSA-concern, waartoe de merken Citroën, DS, Opel, Peugeot en Vauxhall behoren. Imparato is de directeur van het merk Peugeot, Wales is directeur van Peugeot Sport, een functie die hij vorig jaar van Bruno Famin overnam.

Corona heeft de kwantiteit van het startveld verminderd. De kwaliteit van de inschrijvingen staat evenals in voorgaande jaren op een bijzonder hoog niveau maar eerlijk is eerlijk de pandemie heeft wel het hart uit de 24U gesneden. De standaardkreet "Motorsport zum Anfassen" blijft voor 200.000 fans in de ijskast........

De 24U begint donderdag 24 september met twee kwalificatiesessies, aanvang 12.30u - 14.00 en de tweede op 20.30 t/m 23.30u.

Vrijdagmiddag om 13.25u is de laatste kwalificatie van exact een uur. De Top 20 kwalificatie start exact om 17.50u en duurt tot 20.10u. Verder staat traditioneel de 24U Classic op het programma, evenals de Formule 4 en een RCN wedstrijd waarmee het weekend op donderdag geopend wordt.De 48e editie start a.s. zaterdag exact om 15.30u. Via diverse digitale platformen is het gehele evenement te volgen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet