VLN

Div: Voorbeschouwing 48e editie 24U Nürburgring. Alles is anders. Wel of niet sfeerloos?

2020 CS Coronel
Mooie eer voor Tom Coronel om met alle BMW winnaars op zijn auto te rijden.

BMW viert eerste zege met speciaal kleurenschema
In 1970 behaalde BMW in de allereerste editie de zege in de 24-uursrace op de Nürburgring. In totaal zouden er daarna nog 18 volgen. Ter gelegenheid hiervan heeft men een BMW M2 CS ingeschreven die alle namen van de voormalige winnaars siert. Een grote eer voor Tom Coronel om deze unieke auto samen met Dirk Adorf te mogen besturen. Naast Coronel en Adorf nemen de autosportjournalisten Christian Gebhart en Niki Schelle, een oud-rallyprofessional, eveneens in de M2 CS plaats. Leuk detail: zowel Tom Coronel als Dirk Adorf begonnen hun carrière met een Citroën AX. Coronel won in 1991 de Nederlandse Citroën AX Cup, Adorf werd een jaar later met een AX van het Duitse ETH-team samen met Guido Thierfelder kampioen in de VLN-serie op de Nürburgring. Voor Coronel wordt het overigens een druk weekeinde, want naast zijn deelname aan de 24-uursrace rijdt hij ook in de beide WTCR-wedstrijden met zijn Audi RS 3 LMS van het Belgische Comtoyou-team in de kleuren van DHL.

In totaal heeft BMW vijf BMW M6 GT3's ingeschreven, verdeeld over de teams van BMW Team Schnitzer, ROWE Racing en Walkenhorst Motorsport

Tom Blomqvist maakt een comeback bij zijn voormalige werkgever en deelt de #98 ROWE Racing BMW M6 GT3 samen met de DTM-coureurs Lucas Auer, Philipp Eng en Marco Wittmann. De tweede ROWE Racing #99 staat ingeschreven voor Nick Catsburg, Nick Yelloly, Alexander Sims en Philipp Eng, waarbij laatstgenoemde eveneens op twee auto's staat ingeschreven. Catsburg rijdt dit weekeinde zowel WTCR voor Hyundai als de 24-uursrace bij het ROWE-team van Hans-Peter Naundorf.


2020 BMW Schnitzer
Het BMW Schnitzer Team is met een M6 GT3 van de partij.

Voor het Schnitzer-team, dat inmiddels belangstelling getoond heeft voor de DTM GT3 new-style, staan Agusto Farfus, Jens Klingmann, Martin Tomczyck en Sheldon van der Linde ingeschreven. Op de PRO Walkenhorst M6 GT3 komen Mikkel Jensen(DK), Christian Krognes(N), Jordan Pepper(RSA) en de Brit David Pittard uit.

2020 ROWE Racing
Gaat Nick Catsburg bij ROWE Racing hoge ogen gooien?

Het BMW Junior Team maakt komend weekend haar debuut met de BMW M4 GT3 en bestaat uit de coureurs Neil Verhagen (met Nederlandse wortels), Max Harper en Dan Harper. In totaal staan er maar liefst 27 BMW's op de startgrid.

2020 Mercedes Line Up 1
Bij Mercedes zijn ze er klaar voor. Een derde overwinning in 2020?

Mercedes
In de afgelopen tien jaar ging de zege tweemaal naar Mercedes en wel in 2013 en 2016. Het gloednieuwe Mercedes AMG Team HRT bestaande uit teameigenaar Hubert Haupt, Yelmer Buurman, Nico Bastian en Gabriele Piana staat met het startnummer 2 ingeschreven. De tweede Mercedes AMG Team HRT met het startnummer 4 wordt bezet door Adam Christodoulou, Maro Engel, Luca Stolz en Manuel Mezger.

De inschrijving van Mercedes AMG Team HRT AutoArenA is eveneens fabrieksondersteund en bestaat uit de Nordschleife-specialisten Patrick Assenheimer, Dominik Baumann, Dirk Müller. De GETspeed Performance Mercedes AMG GT3 van de combinatie François Perrodo, Emmanuel Collard, Mathieu Vaxivière, Christer Jöns ontvangt ook fabrieksondersteuning van Mercedes. Perrodo, Collard en Vaxivière reden overigens afgelopen weekeinde ook in Le Mans en eindigden alledrie op het podium: Vaxivière werd derde in LMP2 met de Oreca van Panis Racing, Perrdo en Collard werden met de AF Corse-Ferrari derde in GTE-Am. De tweede auto van GetSpeed Performance wordt ingezet door de combinatie John Shoffner en Janine Hill - inmiddels ook getrouwd en dus een van de weinige echtparen aan de start van de race - beiden al jarenlang een vast VLN-bestanddeel.

2020 10 Q Racing
Gaat 10Q Racing Team Hauer&Zabel Gbr voor een verrassing zorgen?

Gloednieuw is het team van 10Q Racing Team Hauer&Zabel Gbr dat over de diensten van Kenneth Heyer, Sebastian Asch, Thomas Jager en Daniel Junacadella beschikt. Een outsider die met GT-ontwikkelingsrijder Thomas Jäger weleens voor een verrassing zou kunnen zorgen. De auto van het team uit Augsburg is voorzien van het jubileumlogo ter gelegenheid van het tienjarig bestaan van Mercedes-AMG Customer Racing.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet