Sportscars

Sportscars: Acura-prototypes in IMSA voor teams Wayne Taylor en Michael Shank

200923 Acura
Wayne Taylor Racing en Meyer Shank Racing runnen volgend jaar de beide Acura DPi's

Wayne Taylor Racing, met Cadillac de afgelopen twee keer op rij winnaar van de Rolex 24 at Daytona met onder anderen Renger van der Zande, en Meyer Shank Racing runnen vanaf volgend jaar de Acura AXR-05 in de prototype-klasse van het Noord-Amerikaanse IMSA WeatherTech SportsCar Championship. Dat maakte HPD, de Amerikaanse sportdivisie van Honda, waaronder ook Acura valt, zojuist bekend. De afgelopen seizoenen zette het team van Roger Penske de Acura-DPI's in, maar enkele weken geleden werd al duidelijk dat aan die samenwerking na dit seizoen een einde komt. De waarschijnlijkheid is groot dat Penske een rol gaat spelen bij de geplande komst van Porsche in de nieuwe LMDh-categorie, die zowel voor de Amerikaanse IMSA-serie als voor het FIA WEC gaat gelden.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: PR

Wayne Taylor Racing was de afgelopen jaren zeer succesvol met Cadillac, met ondermeer drie overwinningen uit de vier meest recente edities van de Rolex 24 at Daytona, maar binnen het General Motors-concern is de strategie om van Cadillac een volledig elektrisch merk te maken, dus het is de vraag in hoeverre en hoe lang het huidige raceprogramma met de DPi-prototypes daar nog bij past. De Acura heeft bij Penske inmiddels al de nodige overwinningen behaald, onlangs op Road Atlanta ook de eerste lange-afstandszege, en vorig jaar ook de titel, dus dat biedt zeker potentieel. Bij WTR blijven de samenwerking met Konica Minolta en het traditionele startnummer 10 gehandhaafd.

200923 Acura WTR
Wayne Taylor Racing handhaaft de samenwerking met Konica Minolta en het startnummer 10

Over de rijders is nog geen mededeling gedaan, maar het ligt voor de hand dat Ricky Taylor, nu voor Penske uitkomend, met zijn Acura-ervaring terugkeert naar het team van zijn vader Wayne. Het is vanuit Nederlands perspectief te hopen dat ook Renger van der Zande aan boord blijft, hij heeft in ieder geval al de nodige Honda- danwel Acura-ervaring met NSX'en. Ook voor Wayne Taylor is Acura overigens niet geheel onbekend, hij reed in 1992 voor het merk in de toenmalige GTP Lights-categorie en droeg toen bij aan het binnenhalen van het kampioenschap door Acura.

200923 Acura MSR
Meyer Shank Racing kent een opvallend kleurenschema

Bij Meyer Shank Racing, het team uit Ohio dat komend weekeinde op de Mid-Ohio Sports Car Course zijn thuiswedstrijd in de IMSA-serie beleeft, betekent het runnen van de Acura DPi's de stap vanuit de GTD- aar de prototype-klasse, waarin het team al eerder met LMP2's actief was, overigens ook met Honda-aandrijving. Sinds 2017 runt het team van Jim Meyer en Michael Shank de Acura NSX'en in de GTD-klasse van de IMSA-serie, waarin het team vorig jaar met Trent Hindman en Mario Farnbacher de team- en rijderstitels won.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet