VLN

Div: Geen fabrieks-Porsches in IMSA Mid-Ohio, vacatures Nürburgring opgevuld

200922 Porsche IMSA
De beide fabrieks-Porsches in het IMSA-kampioenschap blijven dit weekeinde in de garage

Na de melding van vannacht dat Porsche zijn fabrieksrijders en teamleden, die afgelopen weekeinde in Le Mans waren, niet in actie komen bij de 24-uursrace op de Nürburgring, volgde nu, zoals wel te verwachten viel, ook de aankondiging dat Porsche zijn fabrieksrijders ook niet in de IMSA-race op Mid-Ohio laat rijden. Dat betekent dat de combinaties Laurens Vanthoor/Earl Bamber en Nick Tandy/Fred Makowiecki daar niet aan de start verschijnen. Inmiddels zijn de vacante plaatsen in de diverse Porsche-klantenteams op de Nürburgring wel ingevuld.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: PR

Earl Bamber, de enige die het afgelopen weekeinde niet in Le Mans reed en theoretisch dus op Mid-Ohio had kunnen racen, komt in plaats daarvan op de Nürburgring in actie. Samen met Tim Bernhard en Jörg Bergmeister vult hij de drie vacante plaatsen op de KCMG-Porsche met het startnummer 18 in, waarop Dennis Olsen als rijder gehandhaafd bleef. Daarmee heeft KCMG alsnog een volledige fabrieksbezetting op een van zijn beide 911's. Olsen rijdt ook op de andere KCMG-Porsche met het startnummer 19, samen met Alexandre Imperatori, Josh Burdon en Edoardo Liberati.

200922 Porsche KCMG
Het KCMG-team heeft toch twee volledige line-ups voor de 24h Nürburgring

Het Falken-team kreeg ook nog twee volledige bezettingen rond, met Klaus Bachler, Christian Engelhart, Sven Müller en Dirk Werner op de nummer 33 en Bachler, Peter Dumbreck, Müller en Martin Ragginger op de nummer 44. Daarbij zijn Bachler en Müller dus zogeheten 'dubbelstarters'. Bij Frikadelli Racing rijden eigenaar Klaus Abbelen, Alex Müller, Robert Renauer en Norbert Siedler in de nummer 30 en Lance David Arnold, Lars Kern, Mathieu Jaminet en Maxime Martin in de nummer 31.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet