Mazda MX-5 Cup

Mazda MX-5 Cup rijdt zich in de kijker tijdens Gamma Racing Day

20200905-NRB 4631

Met drie overwinningen uit de eerste vier races lijkt András Király dit seizoen de te kloppen man in de Mazda MX-5 Cup. Als een sluipmoordenaar weet hij zich lang gedeisd te houden, om tijdens de race plotseling toe te slaan en als eerste de finish te passeren. Toch is de weg naar de titel nog lang, want ook Marcel Dekker, Milan Teekens en Maxime Oosten scoren elke race goede punten en zitten Király op de hielen. Ook de twee races tijdens de Gamma Racing Day op TT Circuit Assen zullen ongetwijfeld weer van hoog niveau zijn, de klasse heeft inmiddels aangetoond dat elke race tot op de finish spannend is.

Tekst en foto's: PR

IMG 9991


Briljant idee
In de aanloop naar de Gamma Racing Day 2020 kreeg Dirk Warmerdam een briljant idee. Als rijder in een klein team moet de bijna afgestudeerde coureur alle zeilen bijzetten om te kunnen racen. Creatief als de racende student is, met bijna zijn Master Sustainable Energy Technology op zak, nam hij via LinkedIn contact op met de dame die bij Gamma verantwoordelijk is voor het programma tijdens de Gamma Racing Day. Niet met de vraag of ze hem wilden sponsoren, maar met een compleet plan waar ze gewoon geen nee op konden zeggen. En dat deed Gamma dan ook niet.

IMG 0017

Hotlaps
Met een bestickering die geen twijfel overliet reed hij al tijdens de DTM Races twee sterke races. Daarnaast stond zijn Mazda MX-5 bij de Gamma vestiging in Assen, waar mensen met een selfie kans maakten op toegangskaarten. Een win-actie waarbij mensen kans maken op het rijden in een elektrische Mazda, maar ook hotlaps tijdens de Gamma Racing Day naast Robert Doornbos in een Formule 2-seater én uiteraard ook hotlaps met Warmerdam in de Mazda MX-5 stonden in 3,5 miljoen folders die huis aan huis verspreid werden in Nederland. En daar werd uiteraard massaal op gereageerd.

20200906-RBN 8533

Jeugd op de loer
Maar Warmerdam is niet de enige die hoopt te schitteren tijdens de Gamma Racing Day. Marcel Dekker pakte de zege in de vierde race dit seizoen en staat tweede in het kampioenschap, op slechts negen punten van leider Király. De jeugd ligt echter op de loer, want Milan Teekens en Maxime Oosten zaten tot nu toe elke race in de kopgroep en zullen ongetwijfeld popelen om hun eerste overwinning te boeken.

20200906-RBN 8612

Junioren
In de Junior Cup, voor rijders tot 24 jaar, heeft Oosten met 77 punten een marge van drie punten op zijn teamgenoot Teekens. De Belg Filip Wojtowicz staat derde met 62 punten.
IMG 0303

Gold Cup
In de Mazda MX-5 Gold Cup, de klasse voor rijders ouder dan 24 jaar, gaat Pim van Riet aan de leiding. De ervaren cup-racer heeft acht punten meer gescoord dan Dick van Elk. Robin Greenhalgh staat derde.

8

Tijdschema Mazda MX-5 Cup

Vrijdag 25 september
10:54-11:24 uur vrije training 1
14:35-15:05 uur vrije training 2

Zaterdag 26 september
09:35-09:55 uur kwalificatie
12:20-12:50 uur race 1

Zondag 27 september
12:15-12:45 uur race 2
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet