Supercar Challenge

Supercar Challenge in actie tijdens uitverkochte Gamma Racing Day 2020

publiek

De teams en rijders van de Supercar Challenge bezoeken komend weekend voor de tweede maal deze maand september TT Circuit Assen. Na de DTM races is het mooie affiche dit keer de Gamma Racing Day. Waar dit jaarlijks terugkerende evenement doorgaans zo'n 100.000 racefans naar het circuit trekt, is er vanwege de pandemie nu per dag plek voor maximaal 10.000 bezoekers. En die zullen er ook allemaal zijn!

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR

Om het evenement op het TT Circuit in Assen door te laten gaan, is er een protocol opgesteld dat voldoet aan de richtlijnen van het RIVM. De bezoekers moesten van tevoren een stoeltje op de tribune reserveren via een boekingssysteem. Dat deden ze massaal, want al ruim voor aanvang van de Gamma Racing Day 2020 zijn alle beschikbare plaatsen geboekt. Waar de kaartjes altijd gratis waren moest men nu door het registratiesysteem €1 afrekenen en dat bleek gelukkig geen belemmering.

GT&Prototypes
Ook dit evenement zijn de GT&Prototypes weer van de partij. Drie schitterende en supersnelle Norma M20FC's gaan de strijd aan met een Renault RS01, bestuurd door Harrie Kolen.

alain-berg

luc-de-cock

Is het duo Alain Berg en Alex Cascatãu in hun grijze Norma de concurrentie opnieuw te snel af? Of weet equipe Luc de Cock/Tom Boonen of Tim Joosen het de winnaars van beide races tijdens het DTM weekend moeilijk te maken? Een nieuwe deelnemer is de Duitser Dominique Dierkens met zijn spectaculaire Revolution Car.

euser

GT Divisie
Vorig jaar verdeelden Cor Euser in zijn Marc IIV8 en Max Weering in zijn Lamborghini Super Trofeo de zeges in de GT divisie. Beide rijders zijn weer van de partij, maar moeten ook afrekenen met de Porsches van John De Wilde en Huub van Eijndhoven.

Hein-Koopman

Hein Koopman is er echter ook op gebrand om zijn BMW Z4 GT3 naar het podium te brengen, dus de strijd in GT is er een om naar uit te kijken.

borst-riet

Supersport 1
Waar Dennis de Borst de afgelopen jaren met verschillende teamgenoten de Supersport 1 domineerde is dat dit seizoen vooralsnog niet het geval. De strijd is in deze klasse dermate spannend dat vooraf onmogelijk te zeggen valt wie er naar het podium racen.

bart-arendsen

Zo was Bart Arendsen op Zandvoort heer en meester in zijn BMW 1 Serie GTR, maar tijdens het DTM weekend op Assen haalde hij het podium niet. Daar waren equipe Dennis de Borst en Lorenzo van Riet in race 1 de sterkste en in de tweede race was het verrassend Luuk van Loon die zegevierde. Duidelijk dus dat we moeten afwachten wie er dit keer naar het podium rijden.

luuk

Supersport 2
In de Supersport 2 maakt een nieuwe racer zijn debuut in de Supercar Challenge. De BMW M2 Cup zal in seizoen 2021 van start gaan en deze auto wordt op Assen bestuurd door Berry van Elk. BMW is in deze divisie sterk vertegenwoordigd, want ook Henk Tappel, Joop Arendsen en Frank Broersen rijden in de Duitse achterwielaandrijver. Johan Hoogewerff in een Volvo S60 T5R en Berry Arendsen in een Seat Super Copa maken de SS2 startlijst compleet.


traxx-racing

silhouette

Sport divisie
Vaste deelnemers Chris Voet en Bart van den Broeck moeten dit keer de strijd aangaan met een heel arsenaal Zilhouettes. Tijdens de DTM races was er al een vijftal van deze snelle auto's actief, dit keer zijn het er maar liefst negen. Estella van de Wiel had vorige keer motorpech en heeft de Seat Cupra nu ingeruild voor een Golf 6 GTI. En ook haar teamgenoot is een andere, dat is nu Jim Ringelberg. Danny Wagtmans liet in de eerdere races zien dat hij in zijn Ford Focus Silhouette absoluut snel is, maar pech hield hem tot nu toe van de bovenste podiumtrede af. Lukt het hem tijdens de Gamma Racing Day wel?

start-assen

Tijdschema Supercar Challenge

Vrijdag 25 september
17:01-17:21 Qualifying 1 - 20 minuten
17:29-17:49 Qualifying 2 - 20 minuten

Zaterdag 26 september
14:00-15:05 Race 1 - 60 minuten + 1 ronde

Zondag 27 september
16:15-17:10 Race 2 - 50 minuten + 1 ronde

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet