NASCAR

NASCAR: Michael Jordan en Denny Hamlin vormen nieuw team. Bubba Wallace als rijder

De Amerikaanse Basketball legende Michael Jordan en JGR-coureur Denny Hamlin beginnen hun eigen NASCAR Team met Bubba Wallace als rijder. Vorige week bereikten ons al de eerste geruchten die nu officieel bevestigd worden.

2020 Michael Jordan
Groene vlag voor een nieuw avontuur van Basketball Legende Michael Jordan.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

Michael Jordan en Denny Hamlin vormen nieuw team. Bubba Wallace als rijder
Zowel Michael Jordan als Denny Hamlin kondigden gisteravond hun nieuwe team aan. Recentelijk kondigde Wallace aan dat hij het team van Petty Enterprises ging verlaten wat tot de nodige speculatie leidde.

Denny Hamlin: "Sinds dat Bubba in de Cup-series kwam heeft hij zich ontzettend weten te verbeteren. En wij zijn ervan overtuigd dat hij zijn carrière naar een hoger niveau kan tillen. Hij verdient de kans om voor overwinningen te gaan en onze team zal er voor zorgen dat hij over de juiste zal beschikken."Hamlin erkende ook het pleidooi van Wallace voor sociale rechtvaardigheid dit jaar.

Denny Hamlin: "Buiten de baan is Bubba een luide stem geweest voor verandering on onze sport en ons land. Michael Jordan en ondergetekende ondersteunen hem volledig in die inspanningen en staan naast hem. Na het "strop-incident" op Talladega werd Wallace door Hamlin ondersteund. Overigens blijft Hamlin gewoon voor het team van Joe Gibbs Racing actief.

2020 Denny Hamlin Denny Hamlin zet bij JGR Racing nog geen streep onder zijn carriere maar begint aan een nieuw avontuur als teameigenaar.

Jordan koppelde ook de ondertekening van Wallace aan de strijd voor sociale gerechtigheid en diversiteit in het racen.

"Historisch gezien heeft NASCAR geworsteld met diversiteit en zijn er maar weinig gekleurde eigenaren geweest" schreef NASCAR fan Jordan die zichzelf in een verklaring als een levenslange NASCAR-fan omschreef.

"De timing leek perfect aangezien NASCAR evolueert en steeds meer sociale veranderingen omarmt. Michael Jordan: ""Naast de recente inzet en donaties die ik heb gedaan om systemisch racisme te bestrijden, zie ik dit als een kans om een nieuw publiek op te leiden en meer kansen te creëren voor zwarte mensen in de racerij."

2020 Bubba Wallace
Bubba Wallace krijgt een mooie kans om de sport verder in diversiteit te ontwikkelen.

Bubba Wallace is afkomstig uit het NASCAR Diversity programma. De 26-jarige rijder kondigde eerder deze maand aan dat hij voor volgend seizoen niet bij Petty Enterprises zou terugkeren. In 105 Cup-wedstrijden behaalde hij vijf top 5 en negen Top 10 resultaten. Twee jaar geleden finishte hij in de Daytona 500 als tweede. Hamlin kwam toen als derde over de streep.

Bubba Wallace: " Dit is een unieke ""once in a lifetime" kans die volgens mij goed past in de ze fase van mijn carrière. Ik ben dankbaar en super enthousiast dat men in mij blijf geloven."

2020 Daugherty Logano
Brad Daugherty, eveneens een sportlegende, hier in gesprek met Joey Logano.

Volgens het Amerikaanse FOX Sports heeft Hamlin aandelen van het Germain Team, waarvoor Ty Dillon met de No13 uitkomt, gekocht.
Denny Hamlin en Michael Jordan zijn geen onbekenden van elkaar. Meer dan tien jaar geleden ontmoetten beiden elkaar bij een wedstrijd van de toenmalige Charlotte Bobcats(nu Hornets) en Hamlin racete ooit eens in een door Jordan Brand gesponsorde NASCAR Truck(2013)

Brad Daugherty, een rivaliserende team-eigenaar, is erg verheugd dat Jordan nu bij NASCAR betrokken is. Daugherty is nu een TV-analist in NASCAR en medeteameigenaar van JTG Daugherty Racing. In de jaren 80 en 90 speelden beiden tegen elkaar in de NBA. "Dit biedt nu kansen voor iedereen aldus Brad Daugherty." De naam van het nieuw gevormde team wordt op een later tijdstip bekend gemaakt.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet