TCR Series

TCR: Hyundai-rijders domineren in TCR Germany

Zoals in de F4 verslaggeving vermeld ook hier positieve berichten que deelnemersaantallen. De eerste TCR Germany wedstrijd afgelopen zaterdag leverde een dubbeloverwinning voor het HP Racing International Team van Harri Prozyck op. Tijdens de tweede wedstrijd op zondag zag het er slecht voor de Hyundai brigade uit. Bij een crash in de openingsronde werden twee Hyundai' s van Team Engstler en twee exemplaren van HP Racing uitgeschakeld. Maar in beide wedstrijden ging de winst naar de Hyundai-coureurs Jan Seyffert en de Fin Antti Buri.

2020 Buri 1
Gaat het Antti Buri na de vele jaren met Audi dit jaar eindelijk lukken om de TCR Germany titel binnen te halen.

Tekst en Foto's Willem J. Staat

2020 Honda
Overuren voor de safetycar dit weekend.

Hyundai rijders domineren in TCR Germany
Met een aantal gastrijders en nieuwe gezichten maakte de TCR Germany weer een stapje voorwaarts vergeleken met het seizoensbegin. Het Oostenrijkse team van Wimmer Werk Motorsport had bijv. twee gloednieuwe Seat Leon Cupra's Leon Competiciion ingeschreven. Daarbij ging het om zoveel ervaring te verzamelen en amper om het resultaat. De eerste wedstrijd werd volledig gedomineerd van HP Racing International met Jan Seyffert en teameigenaar Harri Prozyck. Gastrijder Dziugas Tovilavicius eindigde met een VW TCR Golf GTI Seq verrassend als derde. Oorspronkelijk was de Pool Albert Legutko met zijn Honda Civic TCR als derde geëindigd maar omdat er te weinig brandstof na afloop aan boord was, werd hij gediskwalificeerd.

2020 Crash
Zware Hyundai klapper in de openingsronde aangesticht door Harald Prozyck.......


De tweede wedstrijd op zondag begon met een flinke klapper toen de Oostenrijker Harri Prozyck met veel te hoge snelheid richting Parabolica ging en daarbij zijn merkgenoot Jan Seyffert uitschakelde. Het duurde ruim tien minuten voordat de chaos was opgeruimd en de wedstrijd opnieuw vrijgegeven kon worden. Marcel Fugel nam met zijn Honda Civic TCR direct de leiding maar had constant de Hyundai iN30 TCR van Antti Buri in zijn nek.
2020 Crash HP
Prozyck bestudeert (zonder helm) de schade. Seyffert kijkt toe.

Uiteindelijk moest Fugel bij het uitkomen van de Spitzkehre zijn positie prijsgeven en reed de Fin Antti Buri probleemloos naar de overwinning. Vanaf een tiende startplek reed Dominik Fugel een schitterende inhaalwedstrijd en wist in de slotfase nog aansluiting bij de koplopers te vinden. Hij eindigde als derde.

Voor de inmiddels 59-jarige Günther Benninger uit Oostenrijk werd het met de nieuwe Seat Cupra Leon Competicion TCR met een tiende plek een goede resultaat. Punten verzamelen was immers het doel van het Oostenrijkse Wimmer Motorsport. Daarmee werden de doelstellingen van het ambitieuze team verwezenlijkt.

2020 Seat Leon
De gloednieuwe Seat Cupra Leon Competicion TCR van Wimmer Werk Motorsport deed het best wel goed eigenlijk.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet