DTM

DTM: Müller loopt met racewinst weer uit op Frijns

200920 DTM Finish
Nico Müller wint voor de vijfde keer dit seizoen

Tot vanmiddag liep nog alles optimaal voor Robin Frijns: gisteren winst, vanmorgen pole-position. Daarmee leek niets een volgende in de weg te staan, maar vanmiddag was Nico Müller duidelijk de sterkere. De Zwitser had meer snelheid, reed met ogenschijnlijk gemak bij de concurrentie weg en zette met zijn vijfde zege van het seizoen een belangrijke stap naar een mogelijk kampioenschap. Maar Zolder komt nog, en dat is het favoriete circuit van Robin Frijns...

Tekst: René de Boer (vanuit Nürburg, Twitter: @renedeboer)
Foto's: PR

200920 DTM Start
Start van de zondagsrace op het sprintcircuit van de Nürburgring

Bij de start kwam Frijns opnieuw uitstekend weg en nam de leiding, voor Habsburg en Müller, die Rast verschalkt had in de strijd om de derde plaats. In de tweede bocht passeerde Müller Habsburg. Vanaf de tweede ronde konden de rijders DRS en push-to-pass gebruiken, wat Rast prompt deed om Habsburg te passeren, want de titelverdediger wist maar al te goed dat hij zich het niet kon veroorloven, Frijns en Müller vooraan te ver te laten uitlopen.

200920 DTM RAS
René Rast kon het gat naar Frijns en Müller niet helemaal dichtrijden

In de vijfde en zesde ronde kwam Müller zienderogen dichterbij Frijns en in de zevende omloop was het pleit beslecht: Müller pakte bij het aanremmen van de eerste bocht aan de binnenkant de leiding, waarbij moet worden gezegd dat Frijns hem het ook niet al te moeilijk maakte. In de 13e ronde kwam Rast als eerste van de kopgroep binnen voor de pitstop, een ronde later volgde Müller en in de 15e ronde stopte Frijns. Müller behield virtueel de leiding, terwijl Rast wat tijd verloor door een probleem rechts achter, waardoor Frijns na zijn stop voor Rast weer de baan kon opkomen.

200920 DTM VAN
Van der Linde profiteerde van een slimme pitstopstrategie van RBM en klom op naar de vierde plaats

Zo bleef de volgorde vooraan: nadat iedereen was gestopt, leidde Müller voor Frijns, Rast, Van der Linde, Wittmann, Habsburg, Glock, Rockenfeller en Duval. Veel meer actie had de race niet te bieden, een schril contrast met het spektakel van gisteren. Rockenfeller wist Glock nog in te halen en zo won Müller, die in de tweede helft van de race steeds verder uitliep, voor Frijns, Rast, Van der Linde, Wittmann, Habsburg, Rockenfeller, Glock, Duval en Aberdein. Kubica, die als zevende startte, viel voortijdig uit vanwege een defecte versnellingsbak.

200920 DTM MUE roof
Racewinnaar Nico Müller

"Ik had al vroeg in de race een 'flat spot' omdat ik me verremd had", vertelde Frijns. "Daardoor had ik veel onderstur in linkerbochten. Mede daarom heb ik het voor Nico niet al te lastig gemaakt. Nico's banden waren beter dan de mijne, maar met de tweede plaats ben ik ook niet ontevreden. Ik kijk vooral uit naar de races op Zolder, dat is mijn thuiscircuit en daar voelde ik me vorig jaar al heel goed, al waren toen de resultaten er niet naar. Hopelijk wordt dat nu beter."

200920 DTM FRI
Frijns was niettemin tevreden met zijn tweede plaats
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet