Sportscars

Sportscars: Eerste afbeeldingen en informatie hypercar ByKolles

200918 Kolles
Zo moet de hypercar van ByKolles er in raceversie uit gaan zien

Kort na de aankondiging van Peugeot dat het heeft gekozen voor een hypercar voor de terugkeer van het merk in de hoogste divisie van de lange-afstandsracerij kwam het team ByKolles met informatie en afbeeldingen rondom de geplande hypercar, waarin het onder Oostenrijkse vlag rijdende, maar in Duitsland gevestigde team vanaf volgend jaar al aan het FIA WEC wil deelnemen.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: ByKolles

Het sneeuwde wellicht een beetje onder bij de aankondigingen van Toyota, dat vorig jaar al bekendmaakte met een hypercar te zullen gaan rijden, en Aston Martin, dat ook zijn intenties bekendmaakte, maar die vervolgens – met de coronapandemie als makkelijk excuus – dit voorjaar ook weer liet varen, maar ook kleine constructeurs ByKolles en Glickenhaus hebben de intentie om in 2021 met een eigen hypercar aan de start te staan van het FIA WEC.

Het team van dr. Colin Kolles kwam vandaag met afbeeldingen van de auto, die de nam PMC Project LMH meekreeg. Op de afgebeelde auto staan de namen van Tom Dillmann, Bruno Spengler en Oliver Webb, het drietal dat dit jaar voor het team in Le Mans in actie komt. Het ontwerp van de auto vond geheel in eigen beheer plaats bij het team, dat zijn thuisbasis in het Zuid-Duitse Greding langs de Autobahn A9 tussen Neurenberg en München heeft.

200918 Kolles 2

Veel technische gegevens zijn er nog niet, behalve een gewicht van 1040 kg. Als motorvermogen voor de raceversie, aangedreven door een benzine-verbrandingsmotor, wordt 700 pk opgegeven. Er zal, althans in eerste instantie, geen gebruik worden gemaakt van hybride-technologie. Wel plant ByKolles een versie voor op de openbare weg en een versie voor 'track days'.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet