IndyCar

Indycar: Scott Mclaughlin maakt Indycar-debuut in St. Petersburg

Team Penske maakte vandaag bekend dat de Australische Supercars kampioen Scott McLaughlin op 25 oktober a.s.op St. Petersburg zijn lang verwachte Indycar debuut zal maken. Nog voordat de Corona pandemie uitbraak liet de tweevoudige Supercars kampioen tijdens tests op COTA en de Texas Motor Speedway behoorlijk veel indruk achter.

2020 Dubbelwinnaar
Scott McLaughlin van de Australische Supercars. Een enorme stap maar de Nieuw Zeelander is er klaar voor.

Tekst Willem J. Staat
Foto: DJR Team Penske

Scott Mclaughlin maakt Indycar-debuut in St. Petersburg
De laatste dagen deden geruchten veelvoudig de ronde dat McLaughlin nog dit jaar in Indycar zou verschijnen. Team Penske bevestigde dit vanavond.

Scott McLaughlin: "Ik ben niet gestopt om hier aan te denken maar eerst wil ik mijn derde achtereenvolgende Supercarskampioenschap voor DJR Team Penske en onze partners in Australië veilig stellen. Wij zijn hier stil op gefocust en er zijn nog drie wedstrijdweekends te gaan.

Maar ik kijk reikhalzend naar deze kans en mijn Indycar debuut uit. Ik heb er dit jaar van alles aan gedaan om de serie op de TV te volgen en contact te houden met de engineers en de rijders. Ik wist niet of ik ooit nog vanwege de Covid-19 beperkingen ooit nog de kans zou krijgen om achter stuur van één van deze auto's plaats te nemen. Maar ik wilde er klaar voor zijn als die zich voor zou doen!"

Met nog drie wedstrijdweekends te gaan leidt McLaughlin het kampioenschap. Dit jaar behaalde Scott 10 poles en 10 overwinningen en beschikt over een voorsprong van 143 punten op Jamie Whincup.

Gedurende zijn Supercars carriere heeft McLaughlin maar liefst 53 wedstrijden gewonnen en 71 overwinningen behaald. Tevens hielp hij DJR Team Penske in 2017 en 2029 om de teamtitel te behalen. Vorig jaar won hij samen met de Fransman Alexandre Premat de Bathurst 1000 voor DJR Team Penske. Hoewel McLaughlin pas voor het vierde jaar deel uitmaakt van de Penske organisatie bezet hij op de eeuwige ranglijst van Team Penske de derde plek achter de legendarische Mark Donohue en Brad Keselowski.Gedurende de periode dat de racerij vanwege COVID-19 werd stil gelegd kwam McLaughlin ook in de iRacing Indycar series uit. Ook daar won hij twee wedstrijden.

Tim Cindric van Team Penske: " Het was altijd de bedoeling dat Scott voor Team Penske in een wedstrijd van de Indycarseries zou uitkomen. COVID-19 heeft die plannen zeker in het begin gewijzigd. Maar met de manier waarop de schema's voor het einde van dit seizoen werden opgesteld werd St. Petersburg een beschikbare optie om hem wat tijd in Indycar te bezorgen. Wij weten dat Scott voor deze uitdaging klaar is en dit zou nog maar spanning aan de finale in St.Petersburg moeten toevoegen."Op St. Petersburg rijdt Scott in de met de No3 Dallara Shell V Power Nitro+ Dallara Chevrolet. De wedstrijd vindt op zondag 25 oktober a.s. plaats.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet