A1GP

A1GP: A1 Team Nederland veertiende in kwalificatie

A1 Team Groot Brittanië pakte in de laatste seconden van de officiële A1GP kwalificatie de pole positie voor de sprintrace van morgen. Dit was de eerste pole voor Engeland na 25 wedstrijden. Coureur Robbie Kerr versloeg op het allerlaatste moment Jonny Reid van A1Team Nieuw Zeeland. USA en Team Duitsland reden naar een derde en vierde startplaats. Team India en Zwitserland redden naar de derde startrij. A1 Team Nederland moet genoegen moeten nemen met een veertiende startpositie. In de vier runs kwam Renger van der Zande, die zijn tweede A1GP kwalificatie reed, tot een totaaltijd van 3’12.426 (1’36.457 + 1’35.969).

Tekst en foto: PR

Tijdens de laatste vrije training stond A1 Team Nederland, net als eerder het weekend, nog in de top tien. Daarin zette Renger de negende tijd neer, op zeventiende van de kop.

monteurs_renger

De eerste kwalificatierun betekende voor het team een dertiende plaats. Van der Zande wist zich wel te verbeteren in sessie 2 en klom naar een twaalfde plaats. A1 Team Nederland moest een run later toch weer een plaats inleveren en ondanks het feit dat Renger in zijn vierde en laatste run zijn snelste ronde van dit weekend wist neer te zetten, zakte het team toch naar een veertiende plaats.
Met die startpositie zal A1 Team Nederland een flink gevecht moeten leveren in de korte Sprintrace om een zo goed mogelijk uitzicht te hebben op punten in de Hoofdrace.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet