IndyCar

Indycar: Comeback Sebastien Bourdais Indy en 2021 bij A.J.Foyt Racing

De Fransman Sebastien Bourdais maakt tijdens de laatste drie races van het Indycar seizoen zijn comeback bij het team van A.J. Foyt Racing. Ook beschikt de viervourdige Champcarkampioen bij A.J. Foyt Racing over een contract voor een volledig 2021 seizoen.


2020 Bourdais
Sebastien Bourdais binnenkort weer terug in actie.

Tekst Willem J. Staat
Foto Indycar

Comeback Sebastien Bourdais Indy en 2021 bij A.J. Foyt Racing
Volgens de oorspronkelijke planning zou Bourdais bij A.J. Foyt Racing de No 14. Dallara Chevrolet met Tony Kanaan en Dalton Kellett delen en in de eerste drie wedstrijden van het seizoen uitkomen. De Corona pandemie gooide alles in de war. Wel testte Bourdais eerder dit jaar op Circuit of the Americas en Sebring Raceway voor het team.

Larry Foyt: "Ik ben erg verheugd dat we deal nu voor elkaar hebben. De korte tijd dat we samenwerkten was al veelbelovend en het was erg jammer dat de wedstrijden vanwege de pandemie ontspoorden. Erg blij dat we enkele van deze wedstrijden terug op de planning konden zetten en dit wil ons zeker helpen voor een fulltime campagne in 2021. Zijn resultaten spreken voor zichzelf en het kan niet ontkend worden dat hij een welkome aanvulling voor ons programma is."

De inmiddels 41-jarige Bourdais staat op de eeuwige ranglijst als zevende genoteerd met maar liefst 37-overwinningen op zijn CV. Overigens won hij in 2017 en 2018 zijn thuiswedstrijd op St. Petersburg. Bourdais komt dit weekend trouwens tijdens de 24U van Le Mans in actie.Dalton Kellett rijdt de laatste wedstrijden met de No 41 Dallara Chevrolet waarmee hij eerder tijdens de Indy 500 uitkwam. Over zijn toekomst bij het team van A.J. Foyt Racing zijn nog geen mededelingen gedaan.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet