Sportscars

Sportscars: Peugeot Sport presenteert zich in het nieuw

200914 Peugeot Sport

Nadat achtereenvolgens Nissan, Audi en Porsche zich terugtrokken uit de hoogste divisie van het FIA World Endurance Championship en alleen Toyota overbleef om het op te nemen tegen kleine renstallen als Rebellion en Kolles, kwam de aankondiging van de deelname van Peugeot vanaf 2022 voor de organisatoren van het kampioenschap natuurlijk als een geschenk uit de hemel. Het lijkt erop dat Peugeot, net als Toyota, voor de 'hypercar'-klasse kiest, ondanks dat de geplande LMDh-categorie, in samenwerking met het Amerikaanse IMSA-kampioenschap, een wezenlijk goedkopere optie is. De mogelijkheid om in de 'hypercar'-klasse eigen technologie in te zetten, lijkt voor Peugeot echter de doorslag te hebben gegeven. Het Franse merk werkt daarbij nauw samen met energieconcern Total. Later deze week wordt er in Le Mans meer nieuws verwacht, vandaag al onthulde Peugeot Sport zijn nieuwe logo.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto en video: PRPeugeot kan natuurlijk bogen op mooie sportsuccessen: wereldtitels in de rallysport met de 205 Turbo16 in het Groep B-tijdperk van de jaren tachtig en na de eeuwwisseling met de 206 WRC, de records op de bergklim Pikes Peak, overwinningen in Parijs-Dakar en mooie resultaten in de lange-afstandsracerij, eerst met de 905 in de Groep C-jaren en later ook met de 908 HDi. Op die racesuccessen wil Peugeot vanaf 2022 voortbouwen door de deelname aan het FIA WEC, met de 24 Uur van Le Mans natuurlijk als voornaamste uithangbord.

Toen vorige week werd aangekondigd dat Carlos Tavares, bestuursvoorzitter van het PSA-concern, waarvan Peugeot deel uitmaakt, aanstaande zaterdag om 14.30 uur de startvlag zal zwaaien voor de 88e editie van de 24 Uur van Le Mans, was het duidelijk dat in Le Mans ook nadere informatie over de geplande deelname van Peugeot mag worden verwacht. Aanstaande vrijdag om 14.00 uur zal Jean-Philippe Imperato, die aan het hoofd staat van het merk Peugeot, nadere details bekendmaken.

De afgelopen jaren al verschoof de nadruk bij Peugeot Sport naar elektrische aandrijving. Daarbij past natuurlijk ook de hybride-technologie in de lange-afstandsracerij. Ook bij Total gaat het al lang niet meer uitsluitend over benzine en olie: het Franse concern richt zich op allerlei energievormen, waarbij ook de autosport als ontwikkelingsplatform een rol kan spelen.

Peugeot Sport presenteert vandaag alvast een nieuw logo, dat ook op het circuit van Le Mans in het gedeelte rondom de Dunlopbrug een prominente plaats zal krijgen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet