IndyCar

Indycars: Zevenvoudig NASCAR-kampioen kiest voor beperkt Indycar-programma bij Chip Ganassi Racing

200909 Jimmie Johnson
Zevenvoudig NASCAR-kampioen Jimmy Johnson rijdt zijn laatste volle seizoen in de stockcars.

Zevenvoudig NASCAR Cup Series-kampioen Jimmy Johnson heeft een overeenkomst gesloten met Chip Ganassi Racing voor de komende twee Indycar-seizoenen. Volgend jaar en het jaar erna zal Johnson voor Chip Ganassi Racing uitkomen op de 'road and street courses' in de NTT Indycar Series. Dat maakten de betrokken partijen zojuist bekend. Johnson is in NASCAR bezig aan zijn afscheidstournee.

Tekst: René de Boer
Foto: Hendrick Motorsports

Met 83 raceoverwinningen en zeven kampioenstitels in de NASCAR Cup Series behoort Jimmy Johnson tot de succesvolste rijders in de stockcarracerij. Met zijn zeven titels staat Johnson op gelijke hoogte met Dale Earnhardt en Richard Petty.
Hij is de enige met vijf kampioenschappen op rij. Op de lijst van overwinningen staat hij op de zesd plaats, gedeeld met Cale Yarborough.

In juli van dit jaar testte Johnsen een Indycar van Chip Ganassi Racing op Indianapolis Motor Speedway. Die test verliep volgens beide partijen zo goed, dat er nu dus een vervolg aan wordt gegven. Johnson zal vooralsnog niet uitkomen tijdens Indycar-races op ovals, zijn programma beperkt zich tot reguliere circuits (road courses) en stratencircuits (street courses). Daarmee heeft de Californische rijder ook nog tijd voor de deelname aan geselecteerde NASCAR-racers, zoals zijn plan luidt.

Allereerst is het de bedoeling dat Johnson de nodige sponsoring vindt om het geplande Indycar-programma op de rit te krijgen. "Als onderdeel van de natuurlijke voortgang wilde ik de samenwerking met Chip Ganassi Racing nu aankondigen, om zo het sponsorwervingsprogramma naar een hoger niveau te tillen", aldus Johnson. "Doel is de deelname aan het volledige road en street course-programma en vandaag vormt een heel belangrijke eerste stap op weg naar het bereiken van dat doel.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet