DTM

DTM: Robin Frijns weer zien winnen? Toeschouwers mogen ook naar de DTM op de Nürburgring

200908 DTM Nbr tickets
Na Assen rijdt de DTM (met Robin Frijns) ook dit weekeinde op de Nürburgring voor toeschouwers

Vanuit een deel van ons land is de Nürburgring dichterbij dan Assen, dus zeker voor DTM-fans uit het zuiden van Nederland is het bericht dat komend weekeinde op de Nürburgring opnieuw bezoekers een DTM-evenement kunnen bijwonen, beslist goed nieuws. Vooralsnog verleende de Kreisverwaltung Ahrweiler alleen toestemming voor het – beperkt – openstellen van de tribunes tijdens het eerste van de twee DTM-evenementen die direct na elkaar op het circuit in de Eifel plaatsvinden. Dagkaarten voor de zaterdag en de zondag kosten net als in Assen 49 Euro en zijn te bestellen via de DTM Ticket Shop (tickets.dtm.com) of via de DTM Ticket Hotline (+49 1806 386 386).

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: PR

Het DTM-evenement van afgelopen weekeinde op het TT Circuit Assen was het eerste waarbij dit seizoen ook weer bezoekers konden worden toegelaten. In Assen was van alle betrokkenen lof te horen over de manier waarop het hygiëne- en veiligheidsconcept in de praktijk werd toegepast. Op de Nürburgring vonden er de afgelopen weken al enkele evenementen met toeschouwers plaats, onder andere de AvD-Oldtimer Grand Prix, het ADAC GT Masters-weekeinde en het meest recent, afgelopen weekeinde, de GT World Challenge Europe powered by AWS.

Voor het DTM-weekeinde zijn toegangskaarten in een beperkt aantal beschikbaar. Bezoekers kunnen plaatsnemen op vooraf gereserveeerde plaatsen, uiteraard met inachtneming van de benodigde afstand. De tribunes 3, 4 en 4a worden daarvoor opengesteld. Naast de DTM komen dit weekeinde op de Nürburgring ook de Porsche Carrera Cup Benelux, de DTM Trophy, GTC Race en de Lotus Cup in actie. Voor het eerst sinds 2004 rijdt de DTM weer eens op het 5,148 kilometer lange Grand Prix-circuit, volgende week is de bij de meeste rijders duidelijk minder geliefde Kurzanbindung weer aan de beurt.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet