Sportscars

IMSA: Indy Dontje tevreden met vijfde plaats op Road Atlanta

200907 IMSA MPC Dontje actie
Indy Dontje en Russell Ward eindigden als vijfde in de IMSA Michelin Pilot Challenge

Naast Renger van der Zande en Steijn Schothorst in de zes-uursrace voor het IMSA WeatherTech SportsCar Championship kwam ook Indy Dontje in actie op de Michelin Raceway Road Atlanta. Hij kwam uit in de VP Racing Stay Frosty Coolants 240 (ja, we verzinnen het niet!), een vier-uurswedstrijd meetellend voor de IMSA Michelin Pilot Challenge. Samen met zijn vaste teamgenoot Russell Ward eindigde hij met de Winward-Mercedes-AMG GT4 als vijfde. De overwinning was voor de Chevrolet Camaro van Rebel Rock Racing, bestuurd door Robin Liddell, Frank DePew en Andrew Davis. In de TCR-klasse wonnen Gabby Chaves en Parker Chase met de Bryan Herta Autosport-Hyundai voor de vierde maal op rij.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: IMSA

"Het was een mooie race voor ons", vertelde Indy Dontje, na twee opeenvolgende raceweekeinden in de Verenigde Staten inmiddels weer op Nederlandse bodem. "Russell had in het begin wat moeite met de auto, maar kon hem wel mooi in de top tien houden. We merkten echter dat we in het begin niet echt de snelheid hadden. Toen stapte ik in de auto en merkte ook dat we bij elke pitstop bij het bijtanken wat tijd verloren. Je moet van tevoren bepalen met welke restrictie je rijdt en we krijgen dan een minimale refuelling-tijd. Natuurlijk wil je niet illegaal rondrijden, maar we verloren er wel veel tijd door. Dat was wel lastig, een bekend probleem bij ons en daardoor vielen we iedere keer wat terug."

200907 IMSA MPC Dontje pits
Het bijtanken zorgde voor tijdverlies bij het Winward-team

"De race had ook heel weinig 'yellows'", zo vervolgt Dontje zijn relaas. "Er was twee keer een 'yellow' toen ik in de auto zat, daarbij had ik wel moeite om de banden schoon te houden en de aansluiting te behouden. Genoeg dingen om mee te nemen naar Mid-Ohio voor de 'double header'. Uiteindelijk won ik nog twee plekken, een omdat een auto stilviel zonder brandstof en een omdat iemand een lekke band kreeg. Zo werden we uiteindelijk vijfde en scoorden we behoorlijk wat punten. Mid-Ohio is voor ons een bekende baan, waar Russell zich als een vis in het water voelt en waar we enorm ons best gaan doen om vooraan mee te doen in het kampioenschap."

200907 IMSA MPC RebelRock
De Rebel Rock-Camaro van Liddell, DePew en Davis won de race
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet