Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formula Regional

Formule Renault: Martins grijpt de dubbel op Nürburgring

martins

Nadat hij op zaterdag al de eerste Formule Renault-zege aan zijn team ART schonk, maakte Victor Martins er op zondag meteen twee van. Met zijn twee overwinningen nam de Fransman meteen de leiding in het kampioenschap. Het was geen gelukkig weekend voor het Nederlandse contingent. Noch Tijmen van der Helm, noch de auto's van MP Motorsport konden in de Eifel potten breken.

Tekst: Mattijs Diepraam
Foto's: Renault Sport Series, Dutch Photo Agency

Martins domineerde het complete weekend op de Nürburgring door twee keer van pole te winnen. In de eerste race reed hij drie seconden weg van routinier Lorenzo Colombo (Bhaitech), terwijl het gat naar David Vidales (JD) aan het eind maar liefst 13 seconden bedroeg. De winnende debutant van Monza profiteerde van een slechte start van Caio Collet (R-Ace) door van de vijfde startplek naar de derde plaats te springen.

NUR FR KN-2633

Martins' teamgenoot Gregoire Saucy (ART) stak in de laatste ronde William Alatalo (JD) voorbij om de vierde plaats te bemachtigen. Collet werd slechts zesde en zag Martins rap naderbij komen in het kampioenschap. MP's Franco Colapinto, nog winnaar in het eerste Eurocup-weekend, kwam niet verder dan de zevende plaats, terwijl Tijmen van der Helm (FA) bleef steken op de 11e plaats.

vidales

De volgende dag mocht Martins nog zwaarder domineren. Deze keer bedroeg zijn voorsprong op de nummer bijna tien seconden, terwijl de feestvreugde voor ART verder werd verhoogd vanwege het feit dat teamgenoten Aron en Saucy de overige podiumplaatsen in de wacht sleepten. Titelrivaal Collet werd vierde, maar het tweede pak maximale punten voor Martins was genoeg om de leiding in het kampioenschap over te nemen van de Braziliaan.

NUR FR KN-3107

Franco Colapinto en Hadrien David bemachtigden voor MP Motorsport de zesde en zevende plaats, terwijl Van der Helm met een 13e plaats opnieuw buiten de punten viel.

Formule Renault, Nürburgring, 5-6 september 2020