NASCAR

NASCAR: Brandon Jones wint Xinfity Thriller in Darlington na touché koplopers

Een fel verbeten duel tussen Ross Chastain en Denny Hamlin in Darlington tien ronden voor het einde werd uiteindelijk in het voordeel van JGR-coureur Brandon Jones beslist . De 23-jarige Brandon Jones profiteerde van een touché tussen de beide koplopers waarvoor gelukkig niet geneutraliseerd behoefde te worden. Zowel Jones als Hamlin behielden met hun enorme stuurmanskunsten hun auto's op de baan. Jones eindigde als derde en Hamlin als vijfde

Start Xfinity Darlington
Start van een enerverende Xfinity-wedstrijd in Darlington.

Tekst Willem J.Staat
Foto's NASCAR

Brandon Jones wint Xinfity Thriller in Darlington na touché koplopers
Eén van de beste Xfinity-wedstrijden dit seizoen eigenlijk. Als twee honden vechten om één been gaat de derde ermee heen. Gedurende de slotfase van de Xfinity-wedstrijd op Darlington was het niet anders. Op het moment dat de beide koplopers elkaar raakten profiteerde Brandon Jones en kon op deze wijze zijn tweede seizoensoverwinning op zijn CV bijschrijven.

Brandon Jones: " Een moeilijke plaats om te passeren. Alleen slim in je hoofd zijn waardoor ik ze kon pakken. Ik zag dat ze heel hard aan het racen waren en ik wist ook dat Hamlin alles open zou trekken. En soms moet je dit zijn om je zelf in positie te brengen."

Met zijn derde plek verwierf Chastain formeel een plek in in de Xfinity play-offs. Chastain was zowel gefrusteerd als enthousiast over het duel met Hamlin maar wist dit jaar nog niet te winnen.

Duel Hamlin Chastain Wat een verschrikkelijk mooie Xfinity-wedstrijd tussen Denny Hamlin en Ross Chastain.

Chastain: "Om zo tegen een toekomstige Cup-kampioen tot het einde te racen daar ben ik trots op evenals het resultaat. Het is weer een teleurstellend resultaat maar we eindigden als tweede.

In het 37 auto's tellende startveld startte Hamlin als 37e won beide segementen en wist zich van een slechte startpositie te herstellen.
Hamlin: "Hij reed op zijn lijn en ik dacht dat we een fantastische wedstrijd hadden. Ik zag een gat maar voor Turn 3 had ik iets teveel snelheid en toen raakte hij mij van achteren. Ik heb ervan genoten. Jammer genoeg dat niet helemaal werkte.

Eigenlijk had Chase Briscoe de beste papieren en reed zelfs 55 ronden aan de leiding maar raakte op olie van Brett Moffitt's Chevy de muur maar wist alsnog als 11e te eindigen. Eén plek voor Austin Cindric, de leider in de tussenstand van het kampioenschap. Voor de Xfinity playoffs zijn er nog drie wedstrijden te gaan.

2020 Brandon Jones
Brandon Jones was de lachende derde.

Uitslag Short Clips Haircuts VFW 200
1. Brandon Jones Toyota 147 ronden
2. Ross Chastain Chevrolet 147 ronden
3. Ryan Sieg Chevrolet 147 ronden
4. Riley Herbst Toyota 147 ronden
5. Denny Hamlin 147 ronden
6. Harrison Burton Chevrolet 147 ronden
7. Noah Gragson Toyota 147 ronden
8. Michael Annett Chevrolet 147 ronden
9. Austin Hill Toyota 147 ronden
10.Myatt Snider Chevrolet 147 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet