Retro

Retro: De zaterdag van de Historic Grand Prix 2020

HGP 2020 Autosport zaterdag BvdW-28

Eén felle regenbui verstoorde een kwartiertje het fraaie raceweer op de zaterdag van de Historic Grand Prix. De publieke opkomst was op deze eerste weekenddag heel behoorlijk, het eerste plukje races was het aanzien doorgaans aardig waard. Hieronder blikt AUTOSPORT.NL terug op een dag die om klokslag negen uur van start ging en zonder pauzes doorliep tot ver na vijven.

Tekst: Mattijs Diepraam
Foto's: Bob van der Wolf, Erik van der Schaaff & Mattijs Diepraam

P9050329

Acht uur 's ochtends: de regen van de nacht ligt er nog.

P9050331

De beesten liggen nog te knorren.

P9050332

Laten we ons maar eens vroeg melden op het Scheivlak. Waar baanpostbezetting van dienst in slagorde de racedirecteur afwacht voor diens inspectieronde. Keurig op ruim anderhalve meter van elkaar!

P9050335

Zo ziet het er vanuit de baanpost uit!

P9050349

Zo als ze de heuvel op komen stormen: hier de Shelby Cobra Daytona Coupé van Mark Martin, die in handen van Nigel Greensall in de laatste minuut de pole in de Masters Gentlemen Drivers uit handen pakte van David & Olivier Hart in de Bizzarrini.

AS 02

Never mind the bollocks: Allard Kalff zette de Corvette Grand Sport van Michiel Campagne op P3.

HGP 2020 Autosport zaterdag BvdW-2

Reuzendoders! Op P4 wéér een Nederlandse equipe... Met hun Porsche 904 GTS uit de kleinste klasse zetten Pascal Pandelaar en Michiel van Duijvendijk een stel E-types en Griffith danig voor schut.

P9050370

Wat ruist daar door het struikgewas?

HGP 2020 Autosport zaterdag BvdW-3

Zou het de Cobra van Hans Hugenholtz/Peter van Hoepen zijn?

AS 03

Waarschijnlijk toch niet, want die ging zandhappen in de Tarzan.

AS 04

Teruglopen naar de paddock: wat een bodemschatten er al niet aan de oppervlakte verschijnen na zo'n grondige verbouwing...

P9050438

De eenzitters van Historic Monoposto Racing hadden er net hun eerste race op zitten. Marcel Biehl was onnnavolgbaar, ook na de herstart na de safety car die halverwege de baan op kwam. De Duitser versloeg Kees van der Wouden en Roel Mulder.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet