GT

GT: SRO presenteert kalenders GT World Challenge en GT4 European Series

2021GTWCE

SRO Motorsports Group heeft op de Nürburgring de voorlopige kalenders voor 2021 voor de GT World Challenge Europe en de GT4 European Series aangekondigd. De GT World Challenge Europe keert met tien evenementen terug naar het 'oude' normaal – waarbij ook de GT4 European Series gewoon weer bij zes meetings aanwezig zal zijn.

Tekst: Marcel ten Caat (Twitter: @marceltencaat)
Foto: SRO

Na de vele wisselingen in 2020 als gevolg van het coronavirus, probeert SRO Motorsports Group in 2021 met de GT World Challenge Europe zo snel mogelijk weer terug te keren naar het oude en betrouwbare format van tien races, waarvan vijf Sprint en vijf Endurance. Het seizoen zal in april van start gaan met een endurance-race op Monza.

Brands Hatch keert volgend seizoen terug op de kalender van de GT World Challenge Europe met de eerste sprintrace van het jaar. Een of twee weken later staat de tweede Endurance race op het programma, waarbij de locatie nog niet bekend is gemaakt. In het laatste weekend van mei trekt de hele karavaan dan naar Circuit Paul Ricard.

Ook Zandvoort staat in 2021 op de kalender en wel in het weekeinde van 19-20 juni met een tweetal sprintraces. Twee weken later verruilt het kampioenschap de Noord-Hollandse kust voor de Adriatische, met wedstrijden op Misano.

De Total 24 Hours of Spa, het hoogtepunt van de GT World Challenge Europe kalender, staat op 31 juli en 1 augustus op het programma. Na een pauze in augustus gaat dan begin september het seizoen verder op de Nürburgring. De exacte data en locatie van de finale van het seizoen moet nog bekend worden gemaakt. Op 25-26 september of 9-10 oktober wordt er gereden op Barcelona, een vijfde sprint race zal op 25-26 september of 5-6 november plaatsvinden – waar is niet bekend gemaakt.

Op zes van de tien meetings van de GT World Challenge Europe zal ook de GT4 European Series te zien zijn. Het Europese GT4 kampioenschap trekt komend jaar naar Monza, Circuit Paul Ricard, Zandvoort, Spa-Francorchamps, de Nürburgring en Barcelona.

GT42021
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet